O maşină s-a răsturnat după o tamponare

Un alt accident la Gaeşti, o maşină s-a răsturnat dupa o tamponare.
Doua autovehicule au fost implicate într-un accident produs în această dimineaţă pe raza oraşului Găeşti. Printrun apel la numărul de urgenţă 112 s-a cerut ajutor. Au intervenit pompierii de la Detaşamentul din Găeşti, care au găsit la locul evenimentului două autovehicule avariate, între care unul răsturnat. Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele accidentului.
ATENŢIE!
Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor auto să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfaşurarea normală a traficului rutier, să păstreze liber centrul intersecţiei, să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public şi să nu claxoneze inutil.
De asemenea, este recomandată asigurarea unei bune vizibilităţi prin curăţarea parbrizului şi folosirea sistemului de dezaburire. Autorităţile recomandă conducătorilor auto şi să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere, să nu depăşească autovehicule oprite în coloană la semafor, să nu conducă dacă sunt obosiţi şi să nu circule la culoarea roşie a semaforului electric.
Este recomandată şi păstrarea unei distanţe suficiente pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, păstrarea calmului în trafic şi respectarea semnalelor poliţiştilor rutieri.
Recomandări pentru pietoni
Pietonilor li se recomandă să traverseze strada pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor „Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora.
De asemenea, autorităţile recomandă pietonilor să evite să pună conducătorii de autovehicule în situaţia de a frâna brusc pentru a le acorda prioritate, să aştepte sosirea autobuzului, troleibuzului sau tramvaiului pe trotuar sau pe refugiile special amenajate, să constituie pentru cei mici un exemplu pozitiv, respectând regulile de circulaţie iar după coborârea din mijloacele de transport public să nu traverseze prin faţa sau prin spatele acestora. Traversarea se poate face după plecarea lor din staţie prin locurile rezervate trecerii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Fetiţă de 11 ani, accidentată mortal pe trecerea de pietoni

Tragedia s-a produs pe DN 71, oraşul Răcari. Din primele date, un bărbat, de 39 de ani, şi o minoră, de 11 ani, au fost acroşaţi şi accidentaţi de un ansamblu de vehicule rutier (tir), condus de un bărbat de 42 de ani, de origine poloneză. în urma impactului, din […]