O delegaţie a Filialei Kiev de Cruce Roşie, în vizită la Consiliul Judeţean Dâmboviţa

Conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD), reprezentată de preşedintele Alexandru Oprea şi vicepreşedinţii Luciana Cristea şi Alin Manole, alături de directorul Filialei Dâmboviţa de Cruce Roşie, Raul Pavelescu, a primit vizita unei delegaţii a Crucii Roşii Kiev, condusă de preşedintele organizaţiei, Tatiana Goienko.Cu acest prilej, Alexandru Oprea le-a făcut oaspeţilor o scurtă prezentare a judeţului Dâmboviţa, în ceea ce priveşte potenţialul economic şi turistic al acestuia şi le-a mulţumit pentru prezenţă şi colaborare.
„Sunt la curent cu bunele relaţii de cooperare pe care le aveţi cu Filiala Dâmboviţa de Cruce Roşie şi vă mulţumesc pentru colaborarea dumneavoastră. Consiliul Judeţean Dâmboviţa finanţează organizaţia judeţeană de Cruce Roşie şi facem eforturi pentru ca activităţile sale să se desfăşoare în bune condiţii. Am încredere că această întâlnire este un nou pas în strângerea legăturilor dintre instituţii şi vă asigur de tot sprijinul autorităţilor dâmboviţene în acţiunile dum-neavostră viitoare.”
La rândul său, Tatiana Goienko a mulţumit autorităţilor dâmboviţene pentru primire şi pentru schimbul de experienţă extrem de util la care a participat:
„Ne-a impresionat judeţul dumnea-vostră, atât prin oamenii pe care i-am întâlnit, dar şi prin natura impresionantă, pe care am văzut-o în zona montană. Noi avem o colaborare foarte bună cu Crucea Roşie Dâmboviţa, activităţi asemănătoare şi obiective comune. Suntem plăcut impresionaţi de implicarea autorităţilor judeţene în activităţile Crucii Roşii, întrucât împreună este mult mai uşor ca oamenii să facă lucruri frumoase şi utile celorlalţi, iar la întoarcerea în ţară ne vom adresa şi noi autorităţilor, încercând să vă urmăm modelul.”
Delegaţia de la Kiev a fost prezentă în judeţul Dâmboviţa în intervalul 5-10 august, în baza acordului de parteneriat între filialele Dâmboviţa şi Kiev, iar în primele zile ale vizitei, cei 6 oaspeţi au participat la Tabăra de prim-ajutor şi intrevenţie în caz de dezastre, care s-a desfăşurat în zona Padina – Peştera. În cadrul întâlnirilor avute, s-a discutat şi despre posibilitatea ca judeţul Dâmboviţa să trimită un transport de ajutoare, constând în alimente de bază, către zonele afectate de conflictele din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Tabără educaţională pentru elevi din Corbii Mari

Judeţul Dâmboviţa, prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa, derulează proiectul „Integrare prin educaţie şi ocupare în judeţul Dâmboviţa” – POCU. Obiectivul general al proiectului este reducerea riscului de sărăcie şi excluziune socială pentru un număr de 560 de persoane care trăiesc în comunităţi marginalizate din comuna Corbii Mari, jud. Dâmboviţa, printr-o abordare […]