Numărul femeilor victime ale violenței domestice a crescut cu 10% în 2021

0 0

Pe 25 noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor, World Vision România a demarat, în parteneriat cu Alka Group și Poliția Română, campania „Poate te place”, o campanie de informare, educare și prevenție privind violența împotriva femeilor.
În jur de 65% dintre victimele violenței domestice sunt femei și 17% sunt minori, conform datelor pentru 2021 ale Poliției Române.
Din păcate, însă, nu toate agresiunile ajung să fie reclamate. Conform Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene, 32% dintre românce au fost victimele hărțuiri sexuale, iar 30% dintre românce au suferit violență fizică și/sau sexuală de la vârsta de 15 ani și doar 23% au raportat poliției cel mai grav incident. Un sondaj desfășurat de World Vision România în 2020 pe un eșantion de 1600 de respon-denți arată că aproximativ 80% dintre copiii abuzați sexual sunt fete.
Proiect pilot pentru transformarea a 50 de adolescente în „agenti ai schimbării” privind violența împotriva femeilor
World Vision România, cu sprijinul financiar al Alka Group, implementează un proiect pilot pentru 50 de adolescente din zece comunități rurale ale județului Ialomița. Scopul proiectului este acela de oferi adolescentelor încredere în sine și încurajarea acestora să devină agenți ai schimbării în comunitățile lor.
Proiectul se va desfășura pe toată durata anului școlar 2021 – 2022 și presupune susținerea unor sesiuni lunare individuale și de grup pentru 50 de eleve de liceu din cadrul programului „Vreau în clasa a 9-a”. Sesiunile sunt susținute de specialiști în relații sociale, asistenți sociali, psihologi, reprezentanți ai mai multor asociații specializate în promovarea, respectarea și apărarea drepturilor femeilor, dar și de experți din cadrul Poliției Române și Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.
Proiectul va fi extins și în celelalte județe unde este desfășurat programul „Vreau în clasa a 9-a”. Specialiști din cadrul Poliției Române vor susține pe tot parcursul acestui an școlar sesiuni de informare pentru liceenii din proiect.
„Prevenirea violenței trebuie să fie o prioritate a noastră, a tuturor, fie că vorbim de instituții publice sau organizații neguvernamentale. Prin intermediul acestei campanii de prevenire desfășurată în parteneriat cu World Vision România ne propunem să ajungem la cât mai mulţi adolescenți, pentru a-i învăța să recunoască primele semne ale violenței, să nu permită să se ajungă la violență fizică și foarte important să ia atitudine și să ceară ajutor. Noi, Poliția Română suntem aici pentru ca ei să crească în siguranță”, a declarat comisar șef de poliție Ramona Dabija, director al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității din Poliția Română.
„Mamele care se confruntă cu violența de orice fel au mai multe șanse de a avea copii care să fie abuzați. De asemenea, copiii care sunt martorii violenței asupra ma
care sunt efectele ei putem transforma viitorul unei întregi generații de tineri și viitori adulți’”, afirmă Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PIRAMIDA ENERGETICA a Sfinxului, 28 noiembrie

SE APROPIE momentul PIRAMIDEI ENERGETICE a Sfinxului, 28 noiembrie, Munții Bucegi, legenda spune că la apus, la ora 16:45 fix, soarele se întâlnește cu Sfinxul și formează o piramidă de energie și lumină. Despre zona Sfinxului, de altfel, există o întreagă mitologie, potrivit căreia acolo s-ar afla o gură de […]