„Nu-ţi transforma vacanţa într-o perioadă de reduceri pentru hoţi!”

Poliţia Română, în parteneriat cu EUCPN (Reţeaua Europeană de Prevenire a Criminalităţii), EUROPOL şi alte 25 de state din Europa a lansat pe 21 octombrie, Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuinţă.
În acest context, pe parcursul acestei zile, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei de la Poliţia Municipiului Târgovişte au organizat, pe raza municipiului, o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la principalele moduri de operare ale infractorilor şi măsurile ce pot fi întreprinse pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuinţe.
Astfel, poliţiştii au fost prezenţi într-un centru comercial şi au sfătuit cetăţenii să-şi asigure corespunzător locuinţa, iar în cazul în plecării pe o perioadă îndelungată, să nu comunice această informaţie pe reţelele de socializare şi nici să nu posteze fotografii din aeroport sau din vacanţă, decât după întoarcere.

Totodată, în zona unui cartier rezidenţial, proprietarii unor case au fost sfătuiţi de poliţişti să adopte o conduită preventivă, pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuinţă.
În judeţul Dâmboviţa, în primele 9 luni ale acestui an, au fost sesizate 223 de infracţiuni de furt din locuinţe, fiind înregistrată o scădere cu 89 de fapte, faţă de perioada similară a anului trecut.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii dâmboviţeni intensifică acţiunile pentru prevenirea şi limitarea infectării cu noul Coronavirus (COVID-19)

In ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, alături de celelalte structuri cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, au acţionat, pe raza judeţului, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.În cadrul acţiunilor desfăşurate, au fost legitimate […]