Nu poseda permis de conducere și s-a urcat la volan

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Conțești au oprit pentru control, în localitate, un autoturism condus de un tânăr de 17 ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere.
Totodată, în autoturism a fost identificat un alt tânăr de 18 ani, care i-ar fi încredințat minorului autoturismul pentru a îl conduce.
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.
Precizăm faptul că, în conformitate cu prevederile art. 355 din Codul Penal, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Totodată, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.
Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana care încredințează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că se află în una dintre situațiile precizate anterior ori sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SC E-LABORATOR FEERIA SRL a finalizat un proiect fotovoltaic remarcabil in parteneriat cu Innovation Norway

Daca in urma cu un an compania se confrunta cu probleme majore in alimentarea cu energie electrica, acum a devenit primul producator de mobilier ce foloseste exclusiv energie solara in procesul de fabricatie. Fabrica a fost dotata cu un sistem fotovoltaic de 127kWp prin intermediul „Energy Programme in Romania”. Proiectul […]