Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor!

Ş.E.

puscarieÎn cadrul priorităţii naţionale „Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor”, Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii a implementat la nivel naţional, în perioada octombrie 2012-martie 2013, o campanie de prevenire a violenţelor în rândul tinerilor cu vârste între 15-17 ani, intitulată „Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor!”
„Premergător campaniei, la nivel naţional a fost făcut un studiu pe bază de chestionar aplicat în rândul elevilor de liceu, din care a reieşit faptul că, deşi în viziunea liceenilor mediul şcolar-mediu în care-şi petrec o parte importantă din timp-este apreciat a fi unul caracterizat de siguranţă, totuşi, mulţi dintre adolescenţi au menţionat faptul că în liceele lor sunt prezente o serie de fenomene care ar putea diminua acest sentiment de siguranţă (hărţuiri, jigniri, umiliri, distrugerea unor bunuri din interiorul şcolii, conflicte verbale, bătăi etc)”, ne-a declarat comisar şef de poliţie Nina Tatiana Neacşu.
„La nivelul judeţului campania a fost implementată la Colegiul Naţional Constantin Carabella din Târgovişte, grupul ţintă fiind constituit din elevii claselor IX-XI, şi a fost structurată pe două module: unul de informare prin organizarea de întâlniri cu elevii şi unul de creaţie, în care elevii au prezentat un eseu antivi-olenţă.
La final au fost selectate cele mai bune trei eseuri care vor participa la etapa naţională a concursului. Selectarea acestora a fost făcută de către o comisie din care am făcut şi eu parte alături de prof. Curculescu Marian, inspector specialitate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, şi un reprezentat mass-media locală, iar câştigătorii au fost Stemate Daria, cls. a IX-a E, Erica Oprea, cls. a XI-a C, şi Dinescu Miruna, cls a IX-a C”, a mai precizat Nina Tatiana Neacşu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Permanentul eşec al învăţământului românesc

Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi (FNAP) din învăţământul preuniversitar, Consiliul Naţional al Elevilor şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) susţin că păstrarea clasei a IX-a în cadrul învăţământului gimnazial nu este cea mai strălucită idee a Ministerului învăţmântului, deoarece oricâte soluţii ar căuta inspectorii generali, resursele umane şi […]