Published On: joi, feb. 28th, 2013

Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor!

nichiduta.ro

puscarieÎn cadrul priorităţii naţionale „Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor”, Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii a implementat la nivel naţional, în perioada octombrie 2012-martie 2013, o campanie de prevenire a violenţelor în rândul tinerilor cu vârste între 15-17 ani, intitulată „Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor!”
„Premergător campaniei, la nivel naţional a fost făcut un studiu pe bază de chestionar aplicat în rândul elevilor de liceu, din care a reieşit faptul că, deşi în viziunea liceenilor mediul şcolar-mediu în care-şi petrec o parte importantă din timp-este apreciat a fi unul caracterizat de siguranţă, totuşi, mulţi dintre adolescenţi au menţionat faptul că în liceele lor sunt prezente o serie de fenomene care ar putea diminua acest sentiment de siguranţă (hărţuiri, jigniri, umiliri, distrugerea unor bunuri din interiorul şcolii, conflicte verbale, bătăi etc)”, ne-a declarat comisar şef de poliţie Nina Tatiana Neacşu.
„La nivelul judeţului campania a fost implementată la Colegiul Naţional Constantin Carabella din Târgovişte, grupul ţintă fiind constituit din elevii claselor IX-XI, şi a fost structurată pe două module: unul de informare prin organizarea de întâlniri cu elevii şi unul de creaţie, în care elevii au prezentat un eseu antivi-olenţă.
La final au fost selectate cele mai bune trei eseuri care vor participa la etapa naţională a concursului. Selectarea acestora a fost făcută de către o comisie din care am făcut şi eu parte alături de prof. Curculescu Marian, inspector specialitate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, şi un reprezentat mass-media locală, iar câştigătorii au fost Stemate Daria, cls. a IX-a E, Erica Oprea, cls. a XI-a C, şi Dinescu Miruna, cls a IX-a C”, a mai precizat Nina Tatiana Neacşu.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro