„Nu arunca chiştoace. Strada nu e scrumiera”

Poliţia Română s-a alăturat campaniei „Nu arunca chiştoace. Strada nu e scrumieră”. Astfel, poliţiştii au împărţit materiale de informare şi conştientizare asupra implicaţiilor aduse de aruncarea chiştoacelor pe stradă. Campania „Nu arunca chiştoace. Strada nu e scrumieră” a fost iniţiată de reprezentanţi ai societăţii civile din dorinţa de a educa românii să renunţe la un obicei care are implicaţii mai mari decât ar crede cei care-l practică. În prezent, există peste un miliard de fumători în lume (numai în China sunt peste 300 de milioane), iar estimările arată că numărul lor ar putea ajunge până la 1,6 miliarde până în 2025. La nivel mondial, sunt consumate 5.500 de miliarde de ţigări pe an, iar 4.950 de miliarde de chiştoace ajung undeva în natură, deşi aproape peste tot există prevederi în legislaţie care interzic şi sancţionează acest gest.
Potrivit Codului Rutier din România, fapta constând în „aruncarea, lăsarea ori abandonarea pe drumul public de obiecte, materiale, substanţe sau vehicule, după caz” constituie contravenţie şi se sancţionează cu 9-20 puncte-amendă (adică între 1.305 lei şi 2.900 lei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Judeţul Dâmboviţa, promovat la Târgul de turism de toamnă

Zilele trecute, la Complexul Expoziţional Romexpo din Bucureşti, a avut loc ediţia de toamnă a Târgului de Turism. În cadrul evenimentului, în perioada 14 – 17 noiembrie 2019, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, a promovat alături de Primăria Municipiului Târgovişte, prin intermediul unui stand comun, destinaţiile […]