Published On: sâm, feb. 2nd, 2013

NOUTĂŢI PENTRU VIITOR SE REVINE LA JUNIORI

nichiduta.ro

Una dintre noutăţile campionatului următor (2013-2014) este faptul că se renunţă la folosirea jucătorilor sub 21 de ani (obligatorie) la nivelul Ligii a 2-a şi a 3-a.
După cum ştiţi, la Liga a 2-a este obligatorie folosirea a doi jucători sub 21 de ani (născuţi în 1991) pe toată durata jocului, iar la Liga a 3-a, 3 jucători, aceştia fiind înlocuiţi tot cu jucători sub 21 de ani. Aşa prevede acum regulamentul. F.R.F. a anunţat că, în ediţia viitoare, va modifica articolul respectiv, care obligă echipele să folosească juniori în loc de jucători sub 21 de ani.
în Liga a 2-a se va folosi un singur jucător junior, iar în Liga a 3-a, 2 juniori, pe toată durata jocului.
Aşadar, din campionatul 2013-2014, mai mult ca sigur F.R.F. obligă echipele din Ligile 2 şi 3 să folosească juniori, adică născuţi în anul 1995 şi mai mici.
Pentru echipele din Liga a 2-a este bine, deoarece au în competiţia naţională (obligatoriu) juniori A şi B, deci au de unde să ia, au unde să-i pregătească pe aceşti juniori. în schimb, la cei din Liga a 3-a este mai dificil, deoarece nu au echipe de juniori A şi B în competiţie şi va trebui să-i ia pe lângă echipă pe aceşti juniori, să-i pregătească pentru ediţia viitoare. în acest sens, la Liga a 3-a va trebui să ai în lot cel puţin 5 juniori, pe parcursul unui campionat. Dacă Liga a 2-a va fi alcătuită din două serii a 14 echipe, sunt mai puţine jocuri oficiale (26), în schimb, la Liga a 3-a vor fi, probabil, 4×18, deci 34 de meciuri.
Vom vedea în curând cum rămâne, ce modificări va aduce F.R.F. la actualul R.O.A.F. în şedinţa COMITETULUI EXECUTIV.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro