Published On: vin, ian. 25th, 2013

Noutăţi pentru ediţia 2013-2014

nichiduta.ro

fotbalPe masa de lucru a F.R.F., departamentul COMPETIŢII, sunt multe documente în studiu, multe variante de disputare a celor două competiţii, Liga a 2-a şi a 3-a, juniori republicani, fotbal feminin şi de sală etc.
Pentru ediţia 2013-2014, F.R.F. doreşte să înlocuiască jucătorii sub 21 de ani obligatorii cu juniori. Adică, în Liga a 2-a să fie obligatorie folosirea pe tot parcursul meciului a unui junior, respectiv născut în 1995, iar la Liga a 3-a -doi juniori, nemaifiind obligatorie folosirea a 3 jucători sub 21 ani.
Personal, nu împărtăşesc o asemenea variantă, deoarece foloseşti un junior, iar restul pot avea o vârstă înaintată şi nu vom „forţa” schimbul de generaţii în acest fel.
La Liga a 3-a vor fi doi juniori, deci în total 4 (doi rezervă), dar se pierd cei 3 titulari sub 21 şi alţi 3 rezervă.
Pentru cluburile din Liga a
2- a este orecum bine că au în competiţie şi juniori A şi B, sursa de unde să-şi ia juniori, ori în Liga a
3- a nu sunt echipe de juniori A şi, deci, nu au unde să-şi formeze juniorii, iar cei 4-5 juniori care trebuie să-i ai în lot pot constitui un handicap pentru multe echipe din Liga a 3-a. Este adevărat, toate sunt în stadiul de proiect, însă dacă nimeni nu-l comentează, e posibil să rămână la prima variantă cu unu, respectiv 2 juniori din 2013-2014.
Cred că cel mai mare ajutor pe care poate să-l ofere F.R.F. este construirea unui teren de fotbal sintetic, la dimensiuni normale, care să fie administrat de A.J.F.-uri.
Cel puţin pentru Dâmboviţa ar fi „aur” în perioada de iarnă, echipele dâmboviţene nu s-ar mai deplasa pe la Izvorani, Berceni, Granitul etc.
Acest proiect este pe masa de lucru la F.R.F. Nu sunt singurele noutăţi pe care ni le pregăteşte F.R.F. pentru competiţiile viitoare. (S.A.)

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro