Noul preşedinte al Pro România Târgovişte acuză subfinanţarea direcţiilor şi societăţilor subordonate primăriei

Cu scopul declarat al revigorării celei mai mari şi mai importante organizaţii locale din judeţ, în funcţia de preşedinte interimar al Pro România Târgovişte a fost desemnat Cosmin Tătulescu. Intrat în politică la scurt timp după iniţierea proiectului „Pro România”, Cosmin Tătulescu are deja experienţa a trei bătălii electorale. Este director tehnic la o cunoscută societate comercială, specializată în prelucrarea lemnului, un bun organizator şi are capacitatea de a revigora echipa în fruntea căruia a fost instalat. La prima conferinţă de presă la care a participat în această calitate, Cosmin Tătulescu adus în atenţie situaţia financiară dificilă a direcţiilor şi societăţilor comerciale din subordinea Primăriei Târgovişte:

„întreb cum oare va funcţiona Direcţia de Salubritate, cu un buget de salarii de 8,9 milioane de lei, având în vedere că în anul 2020, plăţile cu salariile au fost de 10,9 milioane, la care trebuie să adăugăm şi obligaţii de plată restante neachitate de de 1,72 milioane de lei. Prin urmare, bugetul propus pentru salarii este cu mult sub cel necesar, deficitul la această cheltuială fiind de fiind de 5,4 milioane de lei, Direcţia putând să asigure din suma propusă doar plata pentru datoriile către bugetul de stat şi salariile pentru primele şapte luni. Bugetul Direcţiei, pentru bunuri şi servicii, este de 2,8 milioane de lei, în condiţiile în care plăţile restante la data de 31 decembrie 2020 erau de 6,5 milioane de lei.
De asemenea, pentru întreţinerea străzilor, a parcărilor şi a marcajelor, a fost alocată suma de 2,5 milioane de lei, în condiţiile în care anii trecuţi reparaţiile au fost de aproximativ 6 de milioane de lei. La data de 31 martie, din această sumă au fost consumate deja 2,29 milioane, adică mai mult de 90%. Eco-Sal şi Municipal Construct sunt alte două societăţi care au de încasat de la Primăria Târgovişte 5,7 milioane, respectiv 6,2 milioane de lei. Din păcate, în această situaţie nefericită sunt cam toate direcţiile aflate în subordinea primăriei. La ora actuală, primăria plăteşte peste 5 milioane de lei pe an doar dobânzi la creditele pe care le-au angajat. Am înţeles că au fost angajate cu dobânzi mici, avantajoase dar totuşi suma este una uriaşă pentru situaţia de astăzi”, a arătat preşedintele Pro România Târgovişte.
Acesta a adăugat că va veni şi cu alte comentarii şi informaţii despre problemele din administraţia publică locală pentru că „opinia publică trebuie informată onest şi corect!”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Alegeri parţiale pe 20 iunie

Autoritatea Electorală Permanentă a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în 20 iunie, a alegerilor locale parţiale pentru primari în 30 de comune şi oraşe, în care aceste funcţii sunt vacante. Lista poate fi actualizată până la adoptarea hotărârilor Guvernului privind organizarea scrutinului, precizează AEP. AEP mai propune ca perioada electorală […]