Noul calendar de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de Bacalaureat în anul şcolar 2019-2020

Potrivit noului ordin, se consideră centru de examen, în contextul epidemiologic actual, unitatea de învăţământ unde s-au înscris cel puţin 30 de candidaţi proveniţi din seria curentă şi/sau din seriile anterioare.
Condiţiile care trebuie îndeplinite de o şcoală pentru a fi centru de examen sunt următoarele:

  • organizarea sălilor de examen să se realizeze astfel încât, în fiecare sală, candidaţii să fie repartizaţi la o distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt stânga/dreapta -faţă/spate;
  • sălile de examen şi sălile în care îşi desfăşoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeaşi clădire;
  • sălile deţin sisteme de supraveghere audio-video.
    Până la data de 8 iunie 2020, Comisia judeţeană de bacalaureat a municipiului Bucureşti va nominaliza centrele de examen dintre unităţile de învăţământ care îndeplinesc condiţiile de mai sus şi centrele zonale de evaluare, precum şi unităţile de învăţământ arondate acestora. Centrele zonale de evaluare se organizează pentru minimum 500 de candidaţi şi maximum 1.000 de candidaţi.
    Elevii care se află în izolare sau cei confirmaţi pozitiv cu noul

coronavirus, dar şi cei care au diferite afecţiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecţie de a dezvolta complicaţii asociate infecţiei Sars-CoV-2 vor susţine probele pentru examenul naţional de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborată de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii (în următoarea perioadă).
Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor realiza în perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi aprobate prin ordin de ministru.
Pentru examenul naţional de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent.
Comisiile judeţene de bacalaureat a municipiului Bucureşti, comisiile de bacalaureat din centrele de examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, comisia judeţeană a municipiului Bucureşti de contestaţii au obligaţia aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securităţii igienico-sanitare a elevilor şi a întregului personal implicat în desfăşurarea examenului naţional de Bacalaureat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

O anexă gospodărească în comuna Dragomireşti, lovită de trăsnet

Pompierii de la Detaşamentul Târgovişte au fost alertaţi şi au intervenit cu două autospeciale de intervenţie pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (pătul) din localitatea Geangoeşti (comuna Dragomireşti). Pompierii au intervenit rapid, lichidând incendiul care se manifesta în podul anexei gospodăreşti. Au ars: acoperişul anexei pe o […]