Nouă luni de coşmar pentru antreprenorii din turismul dâmboviţean

Statisticile oficiale vin să confirme criza profundă care afectează turismul şi turismul dâmboviţean în particular. Concret, în primele trei trimestre ale anului, în structurile de primire turistică din judeţ au fost înregistrate 54171 de sosiri, cifră în scădere cu 40,3% faţă de perioada 1.0130.09 2019.
Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au reprezentat 96,7%, în timp ce turiştii străini au reprezentat numai 3,3%, adică au fost de două ori şi jumătate mai puţini. În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (92,5% din total turişti străini), iar din aceştia 75,4% au fost din ţările Uniunii Europene.
Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică, în perioada analizată au însumat 120749, şi aici fiind vorba despre o scădere masivă, cu 42,9% faţă de perioada corespunzătoare din anul 2019.
În consecinţă, indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în perioada 1.01-3.0.09.2020 a fost de 17,3% pe total structuri de cazare turistică, în scădere cu 9,9 puncte procentuale.
Pentru luna septembrie, ultima analizată din punct de vedere statistic, au fost înregistrate în structurile de primire turistică 9265 de sosiri, în scădere cu 18,2% faţă de luna septembrie 2019 iar ponderea turiştilor străini a reprezentat 1,1%.
Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică, în luna septembrie 2020 au fost mai puţine cu 28,1% iar ndicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna septembrie 2020 a fost calculat la 22,8% pe total structuri de cazare turistică, în scădere cu 9,6 puncte procentuale faţă de luna septembrie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Locuri de muncă în spaţiul comunitar, prin Reţeaua EURES

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 62 locuri de muncă vacante, după cum urmează: – Germania – 37 locuri de muncă pentru: operator maşini, tăietor metale/polizator metale, tehnician în electronică, mecanic proces pentru componentele tehnologice din plastic/cauciuc, mecanic de proces pentru piese turnate din plastic/cauciuc, […]