Published On: vin, iun. 29th, 2018

Nou proiect de finanţare nerambursabilă depus de Consiliul Judeţean Dâmboviţa

nichiduta.ro

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a depus, la ADR Sud Muntenia, proiectul „Extinderea şi dotarea ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte”. Acesta urmăreşte atragerea de fonduri nerambursabile, prin POR 2014 – 2020, Axa prioritară 8 -Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiţii 8.1 -Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale şi de recreere, precum şi trecerea de la serviciile instituţionale la serviciile prestate de comunităţi, Obiectivul Specific 8.1 -Creşterea accesibilităţii serviciilor de sănătate, comunitare şi a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace şi izolate, Operaţiunea A – Ambulatorii.
Obiectivul general al proiectului este creşterea accesibilităţii serviciilor de sănătate oferite de Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, prin extinderea acestuia şi echiparea sa cu dotări necesare desfăşurării activităţii. Astfel, se propune realizarea unei construcţii noi, care o va extinde pe cea existentă, în partea de nord a spitalului, pe aliniamentul corpului Reumatologie, clădire ce va avea demisol, parter şi 2 etaje. La demisol, vor fi amplasate vestiarele personalului şi centrala termică. Parterul va găzdui o sală de aşteptare, cu o capacitate de 40 de persoane, un punct de recoltare, cabinetele de ortopedie, oftalmologie şi cardiologie şi săli de tratament. Cabinetul de cardiologie este prevăzut cu o sală EcoDoppler şi testare la efort, precum şi cu un cabinet de explorări funcţionale non-invazive (EKG, EEG). Etajul 1 va cuprinde două secţii, oncologie şi diabet şi boli de nutriţie, separate prin două zone de aşteptare. La etajul 2, va fi situat cabinetul de urologie, cu sala de tratament aferentă şi zona de explorări funcţionale minim invazive (gas-troscopie, endoscopie – colonoscopie şi terapia durerii). Suprafaţa desfăşurată propusă este de 1.700 m2.Valoarea totală a proiectului este de 10.842.794 lei, cu tVa, iar durata estimată de execuţie este de 26 de luni.
Se preconizează că de această investiţie vor beneficia aproximativ 80 de mii de persoane, care vor utiliza servicii medicale în ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro