Noile tarife RCA de referinţă sunt semnificativ mai mari comparativ cu valorile anterioare

Autoritatea de Supraveghere Financiară a prezentat noile tarife de referinţă, la care se vor raporta asigurătorii atunci când vor fundamenta noile preţuri pentru poliţele RCA, acestea fiind semnificativ mai mari decât cele stabilite în luna octombrie 2018. Spre exemplu, şoferii cu vârste între 31-40 de ani care deţin autoturisme cu o capacitate cilindrică de 1401-1600 cmc au plătit în a doua jumătate a anului trecut o primă medie RCA de 625 de lei, cu 13% mai puţin decât tariful de referinţă care era până acum 716 lei. Noul tarif de referinţă anunţat de ASF pentru acest segment de piaţă a crescut la 908 lei.
Modificările vin în contextul în care, e ansamblul întregii pieţe, prima medie RCA a scăzut cu aproximativ 12% în anul 2018 comparativ cu anul precedent, înregistrând valoarea de 612 lei.
Tarifele de referinţă nu reprezintă tarife la care sunt încheiate poliţele RCA în piaţă, dar sunt un reper pentru consumatori în ceea ce priveşte preţul RCA, în condiţiile în care asiguratorii trebuie să aibă argumente solide pentru a practica preţuri peste aceste tarife de referinţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CHINDIA, AJUTOR NEAŞTEPTAT DE LA LPF

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă susţinută după ce s-au vândut drepturile de televizare a Ligii 1 pentru următorii cinci ani, că va cere Federaţiei Române de Fotbal să facă un nou dosar de licenţiere pentru promovarea din Liga 2, scrie liga2.prosport.ro. […]