Noi echipamente de protecţie pentru personalul din prima linie de luptă împotriva COVID-19 din Dâmboviţa

Astăzi, în judeţul Dâmboviţa au ajuns 1.380 de combinezoane de protecţie şi 45 de litri de dezinfectant de nivel înalt a suprafeţelor, echipamentelor şi instrumentarului medical.
Echipamentele de protecţie vor fi distribuite de ISU „Basarab I” Dâmboviţa către Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Dâmboviţa, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Unitatea de Primiri Urgenţă (UPU) Târgovişte şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, fiind destinate personalului medical şi non-medical care asigură asistenţă

medicală de specialitate, primul ajutor şi transportul în faza prespitalicească, transferul interclinic, respectiv transportul pe traseele stabilite până la centrele de carantină a pacienţilor suspecţi ori confirmaţi.
Echipamentele au fost aduse joi, dimineaţă în România, cu o aeronavă NATO, din Coreea de Sud. Materialele de protecţie au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul eforturilor de combatare a efectelor pandemiei de COVID-19 în ţara noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Două noi cazuri de COVID-19 în Dâmboviţa, la Corbii Mari

Din informaţiile pe care le deţinem, la acest moment există confirmate alte două cazuri de coronavirus în Dâmboviţa, laCorbii Mari . Vorbim despre două persoane care au avut contact direct cu bărbatul de 56 de ani din satul Grozăveşti,comuna Corbii Mari,confirmat cu COVID-19,marţi,24 martie 2020 şi care a decedat pe […]