NOI ACTIVITĂŢI ÎN CADRUL PARTENERIATULUI DINTRE BISERICĂ ŞI ŞCOALĂ ÎN PAROHII ALE ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, în Protoieria Târgovişte Sud au avut loc recent, urmare a parteneriatului dintre Biserică şi Şcoală, câteva activităţi educaţionale.
Astfel, vineri 23 februarie 2018, cu implicarea preoţilor Paul Dragomir, Marian Dragomir, Mihail Moga, de la Parohia Băleni-Sârbi, şi Dan Pavelescu de la Parohia Băleni-Români, s-a desfăşurat activitatea cu tema „Rolul şi importanţa postului în viaţa micului creştin”. La această activitate, desfăşurată la Parohia Băleni-Români, au participat 40 de elevi din cadrul Liceului Tehnologic Udrea Băleanu din localitate, sub coordonarea doamnelor profesoare de Religie Tatiana Căzăceanu şi Raluca Savu. Elevii au vizionat o prezentare powerpoint, după care au avut loc dezbateri referitoare la tema activităţii, iar la final elevii au primit iconiţe şi dulciuri din partea preoţilor.
Joi, 22 februarie 2018, tot în cadrul parteneriatului dintre Biserică şi Şcoală, s-a desfăşurat activitatea educaţională dedicată tainei Sfintei Euharistii, la care au participat 27 de elevi de la Şcoala I. Al. Brătescu Voineşti din Târgovişte, însoţiţi de către doamna Nicoleta Cristea, profesor de Religie şi de către Pr. Gheorghe Manole de la Biserica Alba din Târgovişte. Activitatea s-a desfăşurat la Biserica Parohiei Stolnicul din Târgovişte, unde Pr. Flaviu Movileanu, alături de Pr. Gheorghe Manole, le-a vorbit elevilor despre Taina Sfintei Euharistii. La finalul activităţii, copiilor le-au fost oferite prescuri şi câte o broşură dedicată temei prezentate.
Tot, joi, 22 februarie 2018, Pr. Ştefan Stancu şi Pr. Nicolae Oancea, de la Parohia Bucşani, împreună cu doamna Narcisa Corciova, profesor de Religie, au desfăşurat o activitate educaţională comună, în cadrul orei de Religie, de la clasa a VI-a a Şcolii „Dora Dales” din localitatea mai înainte amintită, care a avut ca temă „Şcoala pentru toţi, prevenirea absenteismul şi a abandonului şcolar”. La final, au avut loc numeroase dezbateri pe această temă, care au vizat rolul părinţilor în combaterea absenteismul şcolar, copiilor fiindu-le oferite iconiţe.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI A AVUT LOC ETAPA JUDEŢEANĂ A CONCURSULUI NAŢIONAL CULTURĂ ŞI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ

Cu binecuvântarea Înalt-preasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, sâmbătă, 24 februarie 2018, la Seminarul Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Târgovişte, a avut loc etapa judeţeană a Concursului Naţional Interdisciplinar, intitulat Cultură şi spiritualitate românească. Proba scrisă a concursului a presupus rezolvarea unor subiecte de Religie şi de Limba […]