Ninsoare şi temperaturi sub zero grade în zona Padina-Peştera

Vremea s-a schimbat radical. În zona montană dâmboviţeană Padina -Peştera, iarna şi-a intrat în drepturi. Ninge şi viscoleşte. Temperatura este de -1.
De altfel, salvamontiştii montani din Dâmboviţa avertizează că în aceste condiţii este necesar să se treacă atât la echipamentul, cât şi la conduita de iarnă. Condiţiile meteo au permis depunerea unui strat subţire de zăpadă. La acestă oră, din informaţiile pe care le deţinem în zona Padina – Peştera acţionează şi dru-marii de la LDP Dâmboviţa cu un utilaj.
Reprezentanţii Serviciului Salvamont Dâmboviţa spun că este de preferat ca orice excursie să fie planificată şi pregătită din mai multe puncte de vedere, iar aspectele care trebuie neapărat luate în considerare înainte de a porni la drum sunt: condiţiile meteo – pot duce la imobilizare în zone greu accesibile, din acest motiv recomandăm să vă informaţi asupra prognozelor pentru zona respectivă, să folosiţi cât mai multe surse, să luaţi în considerare altitudinea la care se află locaţia pe care o vizaţi, deoarece temperatura scade cu aprox. 1 grad celsius la fiecare 100 de metri altitudine. Ascultaţi avertizările şi recomandările organelor de poliţie rutieră, în cazul în care plănuiţi o deplasare cu maşina.
Este foarte important ca îmbrăcămintea să fie neapărat adaptată sezonului rece. Echipamentul de vară, chiar dacă este montan, nu răspunde cerinţelor de iarnă. Întrucât principalul pericol în timpul iernii îl reprezintă hipotermia (scădere accentuată a temperaturii corpului, mult sub cea normală) care adesea este cauzată de umezeală şi/sau vânt, vă recomandăm îmbrăcăminte din ţesături impermeabilizate (tip Gore-Tex) şi rezistente la vânt (tip wind stopper).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cercetaţi de poliţişti pentru înşelăciuni prin metoda "accidentul"

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Târgovişte în colaborare cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa au organizat şi surprins în flagrant doi bărbaţi, imediat după comiterea unei infracţiuni de înşelăciune prin metoda „accidentul”. În cursul acestei zile, bărbaţii, ambii din judeţul Prahova, ar fi înşelat, prin […]