Nicolae Ceauşescu domină clar topul preşedinţilor

Sociologul Marius Pieleanu a dat publicităţii rezultatele celei mai recente cercetări Avangarde, cu întrebarea: Cine din istoria României e cel mai bine valorizat preşedinte?
Numai în aparenţă surprinzător, pe primul loc în clasamentul celor mai buni preşedinţi pe care i-a avut România, a fost nominalizat de respondenţi Nicolae Ceauşescu. Chiar dacă au votat cot la cot cu nostalgicii comunismului şi 13% din tinerii născuţi după ’89”, procentul atribuit „celui mai iubit fiu al poporului” trebuie să pună pe gânduri întreaga clasă politică, vinovată in corpore de aducerea României în pragul ruinei. Cel mai important preşedinte al acestei ţări, cea mai proeminentă figură este tovarăşul Nicolae Ceauşescu. Procent covârşitor: 30% cred că Ceauşescu e cel mai bun preşedinte”, a afirmat Marius Pieleanu. De remarcat şi scorul fostului preşedinte Traian Băsescu (15%), aproape cât au strâns Klaus Johannis, Emil Constanti-nescu şi Ion Iliescu la un loc. Clasamentul este următorul:
Locul 1: Nicolae Ceauşescu – 30%
Locul 2: Traian Băsescu – 15%
Locul 3: Klaus lohannis – 7%
Locul 4: Emil Constantinescu şi Ion Iliescu – 5%
Locul 5: Gheorghe Gheorghiu Dej – 2%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MORENARUL ANDREI IVAN, CONVOCAT LA NAŢIONALA U21 A ROMÂNIEI

Selecţionerul reprezentativei Under 21 a României, Mirel Rădoi, s-a decis în privinţa jucătorilor din străinătate convocaţi pentru meciurile cu Portugalia şi Bosnia-Herţegovina. Pe 7 septembrie, tricolorii întâlnesc selecţionata Portugaliei, în deplasare, pentru ca pe 11 septembrie naţionala U21 să joace la Ovidiu împotriva Bosniei-Herţegovina. Pentru aceste două jocuri, selecţionerul Mirel […]