Nemulţumiţi de impozitele agricole

Conferinta PSD 7.02.2013Noul sistem de impozitare a activitaţilor agricole a generat destul de multe nemulţumiri, în condiţiile în care o buna parte dintre micii fermieri nu au aflat pâna acum de aşa ceva. Destul de suparaţi sunt pomicultorii de pe Valea Dâmboviţei şi Valea Râului Alb, care se gândesc deja cum sa evite plata unor sume destul de însemnate pentru ei. Sunt pomicultori care au în proprietate suprafeţe mai mari de 1,5 hectare de livada, care se gândesc sa-şi împro-prietareasca rudele, în special copii, dar şi unii cu o atitudine mai radicala, care spun ca vor defrişa o parte din livezi, pentru a nu se mai încadra în categoria celor impozitaţi. La fel şi în cazul crescatorilor de animale.
Fermierii mai spun ca nu ar fi chiar o problema cu plata acestor impozite în cazul în care statul ar creşte subvenţiile şi ar opri evaziunea din pieţele agroalimentare. Daca ar fi stopat comerţul cu fructe din import, unde evaziunea fiscala ajunge la cote incredibile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

POŞTAŞII, ÎN GREVĂ

Poştaşii au pichetat ieri sediul Poştei Române, nemulţumiţi de intenţiile companiei de a reduce veniturile lucratorilor poştali, şi ameninţa cu un miting în 12 februarie, în Piaţa Constituţiei. Sindicatul Lucratorilor Poştali din România, afiliat la Federaţia Sindicatelor din Poşta şi Comunicaţii, a precizat ca organizeaza acţiuni de protest faţa de […]