Published On: vin, feb. 8th, 2013

Nemulţumiţi de impozitele agricole

nichiduta.ro

Conferinta PSD 7.02.2013Noul sistem de impozitare a activitaţilor agricole a generat destul de multe nemulţumiri, în condiţiile în care o buna parte dintre micii fermieri nu au aflat pâna acum de aşa ceva. Destul de suparaţi sunt pomicultorii de pe Valea Dâmboviţei şi Valea Râului Alb, care se gândesc deja cum sa evite plata unor sume destul de însemnate pentru ei. Sunt pomicultori care au în proprietate suprafeţe mai mari de 1,5 hectare de livada, care se gândesc sa-şi împro-prietareasca rudele, în special copii, dar şi unii cu o atitudine mai radicala, care spun ca vor defrişa o parte din livezi, pentru a nu se mai încadra în categoria celor impozitaţi. La fel şi în cazul crescatorilor de animale.
Fermierii mai spun ca nu ar fi chiar o problema cu plata acestor impozite în cazul în care statul ar creşte subvenţiile şi ar opri evaziunea din pieţele agroalimentare. Daca ar fi stopat comerţul cu fructe din import, unde evaziunea fiscala ajunge la cote incredibile.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro