Neechiparea corespunzătoare a autovehiculelor cu anvelope de iarnă, sancţionată de poliţiştii rutieri

Poliţiştii de la rutieră au fost prezenţi în stradă şi au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea ilegalităţilor care afectează siguranţa traficului rutier.
Pentru neregulile descoperite, poliţiştii au aplicat 125 de sancţiuni
contravenţionale, dintre care 3 au fost aplicate administratorilor de drumuri pentru neasigurarea stării de viabilitate a părţii carosabile şi 5 conducătorilor auto pentru neechiparea corespunzătoare a vehiculelor cu anvelope de iarnă.
Aşadar, echipaţi-vă maşina corespunzător! Prevederile legale interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
Această contravenţie se sancţionează cu 9 până la 20 puncte-amendă, sancţiunea fiind însoţită de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.
De asemenea, circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.
Când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă, mâzgă sau piatră cubică umedă, aveţi obligaţia de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h, în afara localităţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a fost gazda unei delegaţii din Provincia Guangxi - Republica Populară Chineză

Vizita are la bază înţelegerea de cooperare a Judeţului Dâmboviţa cu Regiunea Guangxi, semnată în data de 24 februarie 2016, la Nanning, de către Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi Guvernatorul Provinciei Guangxi Zhuang, Chen Wu, ca fundament de dezvoltare a unor relaţii de colaborare şi prietenie între cele […]