Neatenţia poate costa viaţa

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au fost sesizaţi că pe raza localităţii s-a produs un accident de circulaţie, soldat cu rănirea unei persoane.
Din cercetări a reieşit că un bărbat de 66 de ani, din Răzvad, în timp ce se deplasa pe bicicletă, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă, rănindu-se uşor.
Bărbatul a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Pentru prevenirea implicării în accidente rutiere, poliţiştii le recomandă bicicliştilor: – În conformitate cu prevederile legale în vigoare, vă este interzis să circulaţi atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă. – Respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie atât pentru siguranţa dumneavoastră, cât şi pentru a celorlalte categorii de participanţi alcool, nu vă deplasaţi pe bicicletă.
– Manifestaţi atenţie sporită în zona intersecţiilor. Opriţi-vă la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteţi continua deplasarea în condiţii de siguranţă.
– Concentraţi-vă permanent asupra traficului. Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta.
– Fiţi vizibili în trafic! Purtaţi haine de culori aprinse, care vă pun în evidenţă atunci când folosiţi bicicleta, iar noaptea, dacă nu puteţi evita călătoria, este recomandat să purtaţi o vestă reflectorizantă.
– Dotaţi-vă bicicleta cu o semnalizare corespunzătoare şi folosiţi pistele destinate bicicliştilor.
– Verificaţi starea tehnică a bicicletei (întotdeauna, înainte de plecare, faceţi o scurtă verificare privind starea corespunzătoare a anvelopelor, funcţionarea frânelor, a avertizorului sonor şi a sistemului de iluminare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Jandarmii, pe urmele hoţilor de lemne

Jandarmii dâmboviţeni au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor penale şi contravenţionale săvârşite în domeniul silvic. în urma unor astfel de misiuni desfăşurate de la începutul anului 2017 şi până în prezent, au fost constatate 3 fapte de natură infracţională şi 38 de natură contravenţională, cuantumul tuturor amenzilor aplicate […]