Neatenţia poate costa viaţa Accident grav, cu patru victime, pe DN 71 Târgovişte- Bucureşti, la Tărtăşeşti

accident baldanaImpact violent în noaptea de duminică spre luni pe DN 71 Târgovişte-Bucureşti! Patru persoane au ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte în urma coliziunii dintre două autoturisme. Traficul a fost blocat şi deviat pe o rută ocolitoare aproximativ două ore. Accidentul a avut loc în localitatea Tărtăşeşti. Din primele cercetări se pare că şoferul uneia dintre maşini a ieşit de pe un podeţ lateral fără să se asigure şi a fost izbit în plin de un alt autoturism care circula regulamentar: „Eram pe o podişcă şi din acel moment nu-mi mai amintesc nimic şi mi-am revenit când am intrat în maşina de poliţie. Eram în maşină cu două fete şi încă trei băieţi”, a afirmat o victimă. „Cel de pe podeţ a ieşit brusc şi s-a izbit violent de cel care mergea regulamentar. Cel de pe podeţ nu a acordat prioritate”, a afirmat un martor. În urma impactului, toate cele patru persoane, din ambele autoturisme au fost grav rănite. Mai multe ambulanţe dar şi un echipaj SMURD au preluat răniţii de la faţa locului transportandu-i la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte: „Pacientul este conştient, stabil hemodinamic şi prezintă un traumatism cranio-cerebral cu plagă temporară, iar restul victimelor sunt stabile şi conştiente”, a afirmat dr. Ruxandra Chealfă, medic SAJ Dâmboviţa. La faţa locului au sosit mai multe echipaje de poliţie care au deschis o anchetă: „Pe DN 71 Târgovişte-Bucureşti, a avut loc o coleziune între două autoturisme rezultând patru victim ce au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale”, a declarat subinsp. Alexandra Niculae, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa. Traficul pe DN 71 a fost blocat şi deviat pe DN 7 aproximativ două ore. Urmează ca poliţiştii să stabilească cu exactitate împrejurările în care a avut loc accidentul. Pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi desfăşurarea traficului în condiţii normale, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa adresează următoarele recomandări: – Sfătuim conducătorii auto ca înainte de plecarea în cursă să se informeze asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată. – Pentru o călătorie sigură, recomandăm şoferilor să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere, să manifeste atenţie sporită la ce se întâmplă în trafic şi să adopte o manieră preventivă de condus.
– Manifestaţi prudenţă sporită şi adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare. – Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
– De asemenea, este necesar să păstraţi în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
– Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri
– Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să folosească centura de siguranţă!
– Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
– Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede ori motociclete!
– Conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. Aceştia, dacă vor opta pentru plecarea la drum, trebuie să respecte cu stricteţe prevederile legale pentru conducători auto cu mai puţin de un an practică, a căror viteză maximă admisă în afara localităţilor trebuie să fie cu 20 Km/h mai mică.
– Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.
– Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri şi ale lucrătorilor din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii / restricţionării temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de ambulanţe, pompieri sau poliţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Economii semnificative ia CJ Dâmboviţa

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu a făcut o analiză economico-finan-ciară comparativă pentru perioadele 01 iulie 2008 -30 iunie 2012 / 01 iulie 2012 -28 februarie 2014. Comparând perioadele 01 iulie 2008-30 iunie 2012 şi 01 iulie 2012-28 februarie 2014 au rezultat economii semnificative. Comparând perioadele s-a constatat următoarele: dacă media […]