Published On: mie, mai 16th, 2018

Neacordarea priorităţii de trecere şi neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers, principalele cauze ale accidentelor rutiere

nichiduta.ro

Luni, 14 mai, pe raza judeţului Dâmboviţa s-au produs trei accidente de circulaţie, soldate cu rănirea uşoară a trei persoane. În urma cercetării la faţa locului, poliţiştii au stabilit ca şi cauze generatoare neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor şi neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers. În toate situaţiile, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Pentru prevenirea evenimentelor negative, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto:
Fiţi preventivi şi respectaţi-vă partenerii din trafic!
Acordaţi prioritate de trecere vehiculelor care circulă din partea dreaptă, atunci când vă aflaţi într-o intersecţie nedirijată.
Acordaţi prioritate de trecere tuturor vehiculelor, în intersecţiile nedirijate, atunci când pătrund pe un drum de categorie superioară.
Permiteţi conducătorilor mijloacelor de transport public de persoane reintrarea în trafic atunci când aceştia se află opriţi în staţii prevăzute cu alveolă.
Acordaţi prioritate de trecere la pătrunderea într-o intersecţie cu sens giratoriu, conducătorilor de vehicule care se află în interiorul acesteia.
Acordaţi prioritate de trecere autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară având în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro