Published On: mie, iul. 9th, 2014

Natea a făcut spectacol în Mongolia

nichiduta.ro

nateaDaniel Natea (22 ani) s-a comportat la înălţime la Grand Prix-ul de judo de la Ulan Bator. Judoka Clubului Sportiv Atletic Valleriana Târgovişte a reuşit, la turneul găzduit de capitala Mongoliei, să intre în posesia medaliei de bronz, după ce s-a clasat pe locul 3, la categoria +100 de kilograme. Sportivul antrenat de Iulian Crăciun a terminat pe ultima treaptă a podiumului, după ce la învins printr-un ippon spectaculos, pe polonezul Maciej Sarnacki, într-una din finalele mici. În primele faze ale concursului, Natea a avut un tur liber, iar apoi, acesta ia depăşit, prin ippon, pe coreeanul Minyoung Choi şi chinezul Jian Liu.
Singura înfrângere suferită de judoka de la Valleriana în cadrul turneului mongolez s-a produs în semifinale, împotriva japonezului Ryu Shichinohe, nimeni altul decât medaliatul cu aur al întrecerii. Clasarea pe podium a sportivului a bucurat foarte mult conducerea tehnică a clubului târgoviştean.
„Sunt extrem de mulţumit de performanţa obţinută de Daniel la Ulan Bator. Rezultatul ne-a mulţumit din plin, iar pe altă parte, acesta indică roadele muncii noastre. Medalia cucerită de sportivul nostru este una valoroasă, dacă ţinem cont că aceasta a fost cucerită într-un Grand Prix, unde se prezintă numeroşi judoka de calibru din lume. Situarea pe podium a sportivului la acest concurs face din acesta să meargă cu moralul ridicat la Campionatul Mondial de judo”, a afirmat Iulian Crăciun. Pentru Natea, medalia obţinută la Ulan Bator a fost prima din acest sezon într-un Grand Prix, şi a doua, din acest an, după cea contabilizată la Grand Slam-ul de la Baku, unde a fost tot una de bronz. După ce şi-a asigurat 120 de puncte la turneul din Mongolia, sportivul sibian va pătrunde, începând de săptămâna viitoare, în primii 20 judoka din lume.
Pentru Natea urmează o perioada de pregătire centralizată, la Poiana Braşov, timp de aproape o lună jumătate, iar apoi participarea la Campionatul Mondial -seniori, găzduit de localitatea Chelyabinsk (Rusia), în perioada 25-31 august.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro