NAŞTEREA DOMNULUI LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

În prezenţa a numeroşi credincioşi, cu prilejul sărbătorii Naşterii Domnului, marţi, 25 decembrie 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, împreună cu Părintele Vicar Eparhial, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgovişte.
Cu acest prilej, a hirotonit întru preot pe tânărul diacon, absolvent al Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia din Târgovişte, Georgian Leonard Ionescu, pe seama Parohiei Potlogeni, Protoieria Găeşti.
în cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat faptul că bucuria sărbătorii Naşterii Domnului ne cheamă la comuniune şi la aprofundarea încrederii noastre, la mărturisirea, cu statornicie, a binelui făcut nouă de Domnul, pentru a împărtăşi celor de lângă noi din roadele credinţei şi a aduce lumină, acolo unde este întuneric, speranţă, acolo unde s-a ivit deznădejdea, încredere, acolo unde teama şi frica domnesc, şi iubire, acolo unde ura şi răutatea s-au aşezat!
La final, Înaltpreasfinţia Sa a binecuvântat mâncarea tradiţională românească, pregătită în cadrul proiectului eparhial filantropic, devenit tradiţional, intitulat Masa de Crăciun, ce a fost dăruită, fiecăruia dintre cei prezenţi la sfânta slujbă.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

În comuna Răzvad au fost premiate 17 cupluri de aur

Cupluri de aur premiate, lacrimi de fericire, colinde, şampanie, premii şi tort. Acestea au fost ingredientele unui eveniment reuşit în comuna dâmboviţeană Răzvad. 17 cupluri răzvădene au fost premiate pentru 50 de ani de căsătorie. Au primit 300 lei fiecare, o diplomă aniversară şi un buchet de flori. A devenit […]