Muzeul de Artă din Târgovişte a găzduit Conferinţa „Despre România şi Uniunea Europeană”, eveniment organizat de Primăria Răcari

Administraţia de la Răcan, aşa cum ne-a obişnuit, de fiecare dată, marchează cum se cuvine toate evenimente de o importanţă deosebită pentru istoria ţării noastre.
Marţi seară, Muzeul de Artă din Târgovişte a găzduit Conferinţa „Despre România şi Uniunea Europeană”, eveniment organizat de Primăria Răcari, cu ocazia zilelor de: 9 mai – Ziua Europei şi 10 mai – Ziua Regalităţii. Invitatul de onoare a fost prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu, preşedinte al Senatului Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, specialist în integrare europeană.
Conferinţa a început cu intonarea imnului României, urmat de imnul UE şi imnul Regalităţii.
Primarul Marius Caraveţeanu a fost gazda evenimentului. Ziua de 9 mai are pentru poporul român o triplă semnificaţie. Pe lângă Ziua Independenţei proclamată în 1877, românii sărbătoresc Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945, dar şi Ziua Europei.
Data de 9 mai a fost aleasă ca Zi a Europei de Consiliul European de la Milano în 1985.
Prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu, preşedinte al Senatului Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, specialist în integrare europeană a vorbit pe larg despre importanţa zilelor de: 9 mai – Ziua Europei şi 10 mai – Ziua Regalităţii.
A abordat şi teme de actualitate legate de România în contextul UE. După cum ştim, UE intenţionează să schimbe modalitatea de alocare a fondurilor structurale. Comisia Europeană va avea în vedere criterii mai dure pentru alocarea banilor europeni în privinţa respectării statului de drept şi a valorilor democratice.
Prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu, preşedinte al Senatului Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative a subliniat faptul că în UE, cuvântul cheie este „Negociere”.
La eveniment au mai participat: consilierii locali ai oraşului Răcari, inspectorul şcolar general, prof. Ion Sorin, profesorul Honorius Moţoc, consilierul primarului oraşului Răcari, Aurelian Popa, dar şi alţi invitaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

APROAPE DE ROMÂNI, ORIUNDE SE AFLĂ ACEŞTIA!

Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor tării, a dat aviz pozitiv pentru proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 12/2018 pentru modificarea Legii nr. 321/2006 privind regimul acordării finanţărilor nerambursabile pentru programele, proiectele sau acţiunile privind sprijinirea românilor de pretutindeni şi a organizaţiilor reprezentative ale acestora, precum şi […]