Municipiul Târgovişte are parteneri de nădejde în două instituţii fundamentale din Castellon: Universitatea şi Poliţia!

În perioada 21-25 iunie 2018, în calitate de membru al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, deputatul Claudia Gilia a făcut o vizită de lucru în Provincia Castellon, Spania:
„Am iniţiat şi participat la o dezbatere cu reprezentanţii Universităţii Jaume I, dl. Prof. Dr. Jorge Mateu şi cu dl. Prof. asociat Jose Luis Carque Vera, membrii în Catedra Eurocop cu care am abordat mai multe subiecte. Unul dintre subiectele întâlnirii a vizat colaborarea dintre Universitatea Jaume I şi Universitatea Valahia din Târgoviste. Am susţinut, în mod special, extinderea programelor de mobilitatile Erasmus derulate de Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative. Este nevoie ca aceste parteneriate să fie efective pentru ca atât studenţii, cât şi cadrele didactice din cele două centre universitare să poată realiza adevărate schimburi de bune practici.Un alt punct pe agenda dezbaterii l-a constituit derularea proiectului PROXPOL, proiect dezvoltat de Jaume I, care vizează pregătirea personalului din poliţia locală în domeniul siguranţei şi ordinii publice, poliţiei de proximitate, prevenirea actelor antisociale şi mentinerea ordinii şi liniştii publice. Este nevoie de o nouă abordare a securităţii şi siguranţei, bazată pe diviziunea echilibrată a sarcinilor între răspunsul de urgenţă şi cerinţele cetăţenilor. Sunt obiective importante pe care şi poliţia locală din Municipiul Târgovişte le are în vedere. Este important să găsim formulele prin care personalul poliţiei locale din Târgovişte să participe la un astfel de program de pregătire profesională. Am găsit o deschidere totală din partea colegilor spanioli cărora le mulţumesc pentru disponibilitate şi pentru interesul manifestat în consolidarea relaţiilor dintre cele două comunităţi. Instituţiile din cele două ţări pot colabora în beneficiul cetăţenilor noştri. Sunt convinsă că cele două proiecte vor avea succesul scontat şi vor genera noi proiecte comune în viitorul apropiat”, a declarat deputat Claudia Gilia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Fostul internaţional Viorel Moldovan va antrena Chindia Târgovişte

Intr-o conferinţă de presă la care au participat primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan şi Alin Manole, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, ambii în calitate de reprezentanţi ai acţionarilor FC Chindia Târgovişte, preşedintele Marcel Ghergu şi viceprimarul Cristian Rădulescu, a fost prezentat noul antrenor al echipei care a ratat „la mustaţă” […]