Municipiul Târgoviște a ajuns la incidența de 6,16 de cazuri la mia de locuitori

Municipiul Târgoviște a ajuns la incidența de 6,16 de cazuri la mia de locuitori, noi restricții urmând să se aplice, conform măsurilor legislative, caracteristice depășirii pragului ratei de incidență de 6/1.000 locuitori, dintre care purtarea măștii în spațiile exterioare și o serie de restricții de deplasare în weekend.
ATENȚIE!
Cele mai importante schimbări sunt cele legate de purtarea măștii în spațiile exterioare, restricțiile de deplasare în weekend (între orele 20:00-05:00).
Potrivit prevederilor legale, odată cu depășirea pragului ratei de incidență de 6/1.000 locuitori, masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, excepție pentru spații deschise pentru persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau alături de persoanele cu care locuiesc.
De asemenea, restricțiile de deplasare în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 20:00-05:00, excepție făcând persoanele care se deplasează în interes profesional, folosind declarație sau adeverință de la angajator, cele care solicită asistență medicală sau pentru achiziționarea de medicamente, persoanele aflate în tranzit, dacă intervalul se suprapune cu unele curse de avion, tren, autocar sau alte mijloace de transport sau deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Restricția de deplasare nu se aplică persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală, care fac dovada prin certificatul de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic.
Accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine, locuri de joacă se face doar la 50% din capacitate. Pot intra doar cei care fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 6 luni. Testele COVID nu mai asigură accesul clienților.
Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă.
Evenimentele private – nunți, botezuri, mese festive – pot fi organizate în intervalul orar 5.00-24.00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane. Toți participanții trebuie să fie ori vaccinați cu schemă completă, ori trecuți prin boală.
Școlile rămân deschise și dacă incidența trece de 6 la mie. Vor fi închise clase sau școli, individual, în funcție de apariția cazurilor de COVID.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

În plin sezon al murăturilor, ANPC descoperă pe piață oțet falsificat

Echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov, au realizat o serie de controale în magazine ale marilor lanțuri de retaileri, având ca temă verificarea corelației dintre denumire și compoziție a oțetului existent pe piață. În acest sens, controalele s-au desfășurat cu prelevări de eșantioane de oțet aflate la […]