Munca nedeclarată, o meteahnă care „supravieţuieşte” în pandémie

În cursul lunii trecute, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmboviţa au desfăşurat acţiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislaţiei muncii în domeniile relaţiilor de muncă, respectiv securităţii şi sănătăţii în muncă.
În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 140 controale în urma cărora 12 angajatori au fost sancţionaţi cu avertismente şi amenzi contravenţionale în valoare de 167.000 lei pentru următoarele neconformităţi: munca nedeclarată, lipsa evidenţei orelor prestate de salariaţi, nere-spectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidenţă a salariaţilor (Révisai) la inspectoratul teritorial de muncă.
„În ceea ce priveşte munca nedeclarată, au fost identificate 8 persoane prestând activitate fără documente legale de angajare pentru 5 angajatori din domeniile: construcţii, service auto, tipografie.
Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 79 controale efectuate, 142 neconformităţi constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 74 angajatori sancţionaţi, 152 sancţiuni contravenţionale aplicate”, a precizat inspectorul şef al ITM Dâmboviţa, Marius Lixandru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa 407 locuri de muncă disponibile la această dată

Potrivit informaţiilor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate la această dată 407 locuri de muncă disponibile, din care 13 pentru persoanele cu studii superioare, 295 care se adresează persoanelor calificate în diverse meserii şi 99 de posturi pentru […]