Published On: vin, aug. 2nd, 2013

Mulţi fermieri au identificat eronat amplasamentele parcelelor

nichiduta.ro

porumb_95177300Inspectorii APIA Dâmboviţa au verificat aproape integral fermierii din eşantionul de control clasic. Printre constatări este aceea că, şi în al şaptelea an în care depun solicitări pentru sprijinul pe unitatea de suprafaţă, mai sunt fermieri care indică eronat amplasamentele parcelelor. De asemenea, sunt şi fermieri care nu se orientează în teren.
Controalele au evidenţiat şi faptul că sunt terenuri pe care nu au fost efectuate lucrările, fiind cazul pajiştilor necosite sau nepăşunate, dar şi al terenurilor neîntreţinute pe perioade mai mari de un an.
în cazul fermierilor din eşantionul de teledetecţie, verificaţi pentru respectarea cerinţelor de ecocondiţionalitate, sunt urmărite 4.700 de parcele, iar în zonele vulnerabile la nitraţi se verifică existenţa platformelor inpermeabilizate pentru depozitarea gunoiului de grajd. Pentru fermierii din aceste zone există un calendar de activitatăţi, în care se specifică şi când anume au voie să împrăştie îngrăşămintele naturale.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro