Published On: lun, apr. 14th, 2014

Moreniul renaşte, devine cu adevărat al doilea municipiul al judeţului

nichiduta.ro

Dinu si TutuianuDe aproape doi ani de zile, oraşul Moreni a devenit un imens şantier. Au fost deblocate proiecte de apă-canal finanţate prin POS Mediu şi Campania Naţională de Investiţii dar şi acelea incluse în Planul Integrat de Dezvoltare, cu finanţare prin Programul Operaţional Regional. Un calcul sumar ne arată că, la Moreni, valoarea totală a investiţiilor de infrastructură începute din iunie 2012 se apropie de 30 de milioane de euro, bani europeni în cea mai mare parte, de la Guvernul României, Consiliul Judeţean şi Consiliul Local. Şi ca dovadă că s-a lucrat intens, au apărut şi primele rezultate. Un moment, am putea spune istoric pentru municipiul de pe Cricov, s-a consumat săptămâna trecută, când primarul Constantin Dinu şi Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, au pornit staţia de pompare care va aduce apă la robinet în gospodăriile din Schela Mare. Un cartier în care apa se căra cu cisterna, dar care are acum reţea nouă de apă şi canalizare, la care se vor racorda pentru prima dată 700 de familii, pentru care apa era un adevărat lux. Primarul Constantin Dinu spunea cu acest prilej că investiţia în reabilitarea sistemului de apă-canal, reabilitarea rezervoarelor şi a staţiei de epurare, înseamnă practic dublarea lungimii reţelei de canalizare şi, până la finele anului viitor, posibilitatea ca 95% din populaţia municipiului să beneficieze de aceste facilităţi. Ar mai rămâne de rezolvat problema Cartierului Ţuicani, dar şi acolo se va găsi o soluţie.
Următoarea lucrare de anvergură se derulează în zona centrală a oraşului. Este proiectul „Reabilitarea, Modernizarea şi Extinderea Spaţiilor Publice şi a Spaţiilor Verzi”. Se reabilitează şi extinde podul peste râul Cricov, se fac lucrări de consolidare, de vor moderniza străzile principale şi va fi amenajat un parc în suprafaţă de un hectar. La ieşirea spre Filipeşti, se lucrează la finisarea unei lucrări de suflet, pe care primarul Constantin Dinu a numit-o „Catedrala Petrolistului”. Este vorba despre biserica ce va purta hramul Sf. împăraţi Constantin şi Elena şi care va fi târnosită chiar în ziua acestei mari sărbători creştine.
Scurtul periplu prin Moreni lam încheiat la intersecţia străzilor Eroilor, Plaiului şi Spireşti, unde au fost realizare reţele de apă-canal şi a fost înlocuită inclusiv reţeaua de gaze. Primarul Constantin Dinu s-a declarat mulţumit de ce s-a făcut până acum şi convins că, nu peste mut timp, Moreniul va avea altă faţă. Vor continua lucrările la DJ 720 şi vor fi începute alte proiecte, inclusiv la instituţiile de învăţământ. Concluziile le-a pus preşedintele Adrian Ţuţuianu: Moreniul renaşte şi recuperează timpul pierdut iar Consiliul Judeţean va sprijini acest impresionant proces de modernizare, aşa cum a făcut-o în ultimii doi ani.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro