Published On: lun, iun. 3rd, 2019

Monumentului Tuturor Eroilor Români, inaugurat la Cazarma Teiş

Secretarul judeţului Dâmboviţa, Ivan Vasile Ivanoff, a participat la inaugurarea Monumentului Tuturor Eroilor Români, care de-a lungul timpului s-au jertfit pentru patrie.La evenimentul care a avut loc în incinta UM 02492, alături de autorităţile judeţene şi locale, au mai participat: reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Târgoviştei, Garnizoanei Târgovişte, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Asociaţiei Cultul Eroilor.Secretarul judeţului a transmis mesajul preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea:”Motivul pentru care suntem astăzi, aici, este acela că, în momentele în care România a fost dominată de luptă şi primejdie, au fost oameni, români de-ai noştri, eroii ţării, care, mai presus de consecinţe, s-au pus în faţa pericolului, de multe ori fatal, pentru a da şansa poporului român de a fi independent şi liber.Sacrificiul lor a însemnat, cu adevărat, salvarea României, dar, cu mare greutate, trebuie să nu uităm că a însemnat şi multă durere.
Durere în sufletul familiei, al celor apropiaţi, dar şi al tuturor românilor de pretutindeni.
România are milioane de eroi în multe locuri din această ţară şi în multe pagini de istorie, dar consider că nu se cuvine să vorbim despre cifre pentru că atunci când spunem eroi fiecare suflet contează. Fiecare act de curaj, fiecare emoţie care le-a dat puterea de a fi patrioţi, demni şi integri, fiecare gest de a pune patria mai presus decât ei sunt lucrurile care i-au definit ca oameni şi care contează cu adevărat. Mai mult decât istoria României, fiecare dintre eroii români are propria lui istorie. Poveşti cunoscute încă sau nu, biografii celebre sau nu, familii, destine, trăiri, toţi au avut o viaţă care nu trebuie uitată niciodată. Pentru că viaţa lor a ajutat şi a dat o nouă viaţă României.Pentru asta suntem aici. Pentru a aduce un omagiu vieţii fiecărui erou român, indiferent că istoria îi cunoaşte numele şi povestea sau nu. Cu mare regret, trebuie să recunoaştem că încă sunt oameni printre noi care nu îşi găsesc liniştea pentru că nu ştiu ce s-a întâmplat cu eroii lor, parte din familia lor, şi nu cunosc locul unde se pot ruga pentru ei.Monumentul inaugurat este şi pentru ei. Ştim că aşa cum durerea lor nu va trece niciodată, nici noi nu îi vom uita pe eroii români niciodată şi nu vom renunţa a le cinsti memoria. Acest simbol este dovada legăturii care nu se va rupe niciodată între noi şi ei, este dovada gloriei şi recunoştinţei eterne!”
Manifestarea s-a încheiat cu depunerea de coroane şi jerbe de flori în cinstea celor căzuţi la datorie, urmată de defilarea gărzii de onoare.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>