Montarea sistemelor individuale de alimentare pe orizontală, o soluţie pentru scăderea facturilor de apă-canal

compania de apaConducerea Companiei de Apă Târgovişte – Dâmboviţa S.A., prin directorul general Dorin Staicu şi directorul comercial Ion Ponorâcă, propune consumatorilor casnici de la blocuri un sistem prin care pot scăpa de plata diferenţelor de consum înregistrate între apometrul de la branşament şi aparatele de măsură individuale.
Ca preambul, dr. ing. Dorin Staicu a reamintit că, în conformitate cu cadrul legal specific, serviciile de apă-canal sunt facturate pe baza determinărilor la limita de proprietate, adică la branşamentul blocurilor, necon-cordanţele apărând din diverse cauze: lipsa de precizie a contoarelor individuale; contoarele nu mai sunt supuse verificărilor metrologice; fraudarea aparatelor de măsură şi chiar citirea eronată.
Pentru a elimina toate aceste neajunsuri, conducerea Companiei de Apă propune şi chiar încurajează investiţiile în reţele individuale, pentru realizarea sistemelor de alimentare pe orizontală, cu apometre montate la intrarea în apartamente.
Compania de Apă îşi asumă calitatea lucrării pe casa scării
în acest scop au fost operate modificările necesare în regulamentul serviciilor de apă şi canalizare, aprobate ulterior în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară. Tot pentru a veni în sprijinul consumatorilor care doresc să investească pentru a plăti strict ceea ce consumă, Compania va executa proiectele la costuri rezonabile, în jur de 10 lei/apartament, execuţia urmând să fie asigurată de firme acreditate după un regulament deschis, inclusiv pentru intreprinderi individuale ori persoane fizice autorizate. Aspect foarte important, Compania îşi asumă calitatea lucrărilor pe casa scării, costurile fiind evaluate între 600-1.000 lei pe apartament, incluzând şi apometrul.
Referitor la cetăţenii care au deja asemenea sisteme, acestea urmează să fie verificate, urmărindu-se calitatea proiectării şi a execuţiei, dar şi clasa de precizie a contorului volumetric.
Pentru montarea sistemelor pe orizontală este necesar acordul tuturor proprietarilor de pe scară, urmând să fie încheiate convenţii de plată individuale, ca acte adiţionale la contractele de furnizare încheiate cu asociaţiile de proprietari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Primul pas în proiectul "De la om la om": Clubul Social Democrat din Dâmboviţa a luat fiinţă

Partidul Social Democrat lansează, începând de marţi, 3 septembrie, programul politic „De la om la om”. Programul „De la om la om” se vrea a fi un vehicul în realizarea unui nou tip de relaţionare între cetăţeni şi omul politic, care presupune o comunicare permanentă cu toate categoriile sociale. Iar […]