Published On: vin, ian. 5th, 2018

Montaniarzii dâmboviţeni se pregătesc pentru ascensiunea tradiţională pe Vârful Omu

nichiduta.ro

La final de an 2017, montaniarzii dâmboviţeni grupaţi în jurul Asociaţiei Chindia Jurasic Park au bifat multe acţiuni interne (expediţii, tabere cu copii şi tineri, simpozioane ), dar şi câteva expediţii externe, fie de antrenament, fie în cadrul TOP 28-Topul cuceririi celei mai înalte cote din fiecare ţară a Uniunii Europene. Startul în 2018 respectă „calapodul” ultimilor ani, iar prima tură de „detoxi-fiere”, de încălzire, de acomodare s-a ţinut în data de 2 ianuarie, prin urcarea la Schitul Cucuteanca din zona masivului Leaota. Un grup de 20 de monta-niarzi, dintre care mulţi copii veniţi pentru iniţiere, a sosit pentru o pioasă reculegere la acest inedit schit din mijlocul naturii şi pentru a aduce mici ajutoare oamenilor deosebiţi din acest aşezământ monahal.
Prima mare acţiune a lui 2018 se va desfăşura, totuşi, în perioada 5-7 ianuarie, atunci când nucleului de bază al „dinozaurilor” i se vor alătura peste 40 de prieteni sau rude pentru a sărbători un multiplu eveniment: „Tura la vârful Omu”, „Revelionul familiştilor” sau Boboteaza şi Sfântul Ion. Tura va începe vineri 5 ianuarie, cu urcare la Podul cu Florile, locul cu cea mai frumoasă perspectivă asupra „arcului de cerc” al Bucegilor. în funcţie de starea vremii sau a zăpezii, ziua de 6 ianuarie va fi dedicată ascensiunii spre vârful Omu (2505 m) sau unei ture mai uşoare, spre Şaua Strunga – Drumul Grănicerilor – Valea Doamnelor. Nici ultima zi nu va fi una uşoară, se va merge fie pe Valea Horoabei, o minunăţie a Bucegilor, în toate anotimpurile, fie pe Vârful Tătaru, la 1998 m.
Ture relativ grele, dar absolut necesare, ţinând cont că anul expediţionar extern va debuta cu o nouă expediţie, în perioada 10 – 15 ianuarie, pentru cucerirea celei mai înalte cote din Republica Cehă, vârful Snezka (1603 m) din munţii Sudeţi, aflaţi la graniţa Cehiei cu Germania.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro