MOLDOVAN VEDE UN VIITOR SUMBRU PENTRU FOTBALUL ROMÂNESC

Mihai ROŞOIU

Viorel Moldovan (47 de ani), antrenorul Chindiei Târgovişte, vede un viitor întunecat pentru fotbalul românesc.
Acesta consideră că reluarea campionatului este imposibilă şi speră ca pandemia de coronavirus să se amelioreze.
„Suntem în contact cu jucătorii, dar nu e o situaţie uşoară. E greu să faci antrenamente într-un apartament. Din punctul meu de vedere, le-am spus jucătorilor că nu văd perspective şi că nu văd cum putem relua acest campionat. Cred că acest campionat va fi compromis.
Se pare că au venit facturile şi, din păcate, le plătim. N-aş vrea să intru în alte lucruri şi să fac unele afirmaţii vizavi de ce se întâmplă pe planeta noatră în această perioadă. Sper să ne revenim cât mai repede.
Sper că Dumnezeu îşi va întoarce privirea asupra noastră. Doar El poate opri această calamitate care a lovit omenirea”,
a declarat Viorel Moldovan, la Pro X.
Ce face Moldovan pe timp de pandemie
Tehnicianul Chindiei Tărgovişte susţine că se află în autoizolare, acasă, cu întreaga familie. Acesta spune că îşi umple timpul meditând, ascultând muzică, dar şi gătind.

„Sunt în autoizolare cu toată familia, nam ce să fac. Uitaţi fotbalul, sincer să spun. Citesc, meditez, ascult muzică, fac de mâncare. Mi-e dor de natură, îmi place să stau în mijlocul ei. Mă linişteşte foarte mult”, a adăugat Moldovan.
Federaţia Română de Fotbal a anunţat, printr-un comunicat oficial, că toate competiţiile de fotbal de pe teritoriul ţării vor fi suspendate până la data de 31 martie din cauza pandemiei de coronavirus. Inclusiv competiţiile de futsal vor fi amânate. Dacă situaţia se va agrava, atunci FRF poate prelungi perioada de suspendare”.
„Având în vedere pericolul epidemiobgicpe care-l reprezintă virusul COVID-19 şi luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, Federaţia Română de Fotbal a decis să suspende toate competiţiile până la data de 31 martie 2020.
Federaţia Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc şi să participe activ la măsurile pe care Guvernul României şi autorităţile internaţionale le recomandă pentru protejarea sănătăţi publice. Astfel, în urma unei şedinţe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului şi a consultărilor avute cu membrii afiliaţi, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgenţă, a decis în data de 12 martie, să suspende toate competiţiile de fotbal, masculin şi feminin, precum

şi de futsal, organizate în România.
Aşadar, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal şi competiţie de la nivel judeţean vor fi amânate până pe 31 martie. In funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional prezenta hotărâre poate suporta modificări. Decizia vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competiţiile de copii şi juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat şi turneul final al Cupei României la futsal.

Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porţile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor şi a personalului de specialitate.
De asemenea, participarea tricolorilor U16 la turneul de dezvoltare din Bosnia-Herţego-vina a fost anulată, la fel ca şi meciurile de pregătire ale selecţionatei Under 18 cu Finlanda ce trebuiau să aibă loc la Buftea. Ambele acţiuni urmau să se desfăşoare în luna martie”, se arată în comunicatul emis de FRF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DECIZII DE ULTIMĂ ORĂ LUATE DE FRF

In conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de Urgenţă compus din Răzvan Burleanu -Preşedinte FRF, Gino lorgulescu -Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian Goga – Vicepreşedinte FRF, având în vedere Decretul prezidenţial privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României şi Ordonanţele militare nr. 1/18.03.2020, nr. 2/21.03.2020 […]