Published On: mie, mart. 13th, 2019

Modificări propuse in cazul poliţelor pentru asigurarea la dezastre

nichiduta.ro

Oficialii ASF intenţionează să elimine obligativitatea primarilor de a-şi amenda propriul electorat, pentru culpa de a nu fi încheiat asigurare obligatore pentru locuinţe. Mai mult, este luat în calcul să se introducă unul sau două riscuri opţionale pe care să le acopere asigurarea obligatorie a locuinţelor. Preţul ar rămâne acelaşi pentru că asigurarea va acoperi tot trei riscuri, din care riscul de cutremur să fie general valabil, dar să existe posibilitatea de a le alege pe celelalte două: furtună şi inundaţii sau alunecări de teren şi furtună.
La ora actuală, proprietarii de locuinţe din România sunt obligaţi prin legea 260/2008 să-şi asigure locuinţele împotriva a trei riscuri de dezastre naturale specifice ţării noastre: cutremur, inundaţii şi alunecări de teren. Poliţa de asigurare împotriva dezastrelor naturale (PAD), cum este numită, costă anual 10 euro sau 20 de euro (în funcţie de materialul de construcţie al locuinţei) pentru sume asigurate de 10.000 euro şi respectiv 20.000 de euro.
Cei care nu au această asigurare şi casele le sunt afectate de unul dintre cele trei dezastre, nu vor primi niciun fel de despăgubiri de la bugetul de stat sau de la bugetul local pentru prejudicii produse locuinţelor. Mai mult, potrivit legii, cei care nu încheie această poliţă pot fi sancţionaţi de către primari cu amendă de la 100 de lei la 500 de lei. Din totalul de aproximativ 9 milioane de locuinţe existente pe teritoriul ţării noastre, doar 1,7 milioane de locuinţe sunt asigurate.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente