MODIFICÄRI MAJORE ÎN LIGA A ll-A

Mihai ROŞOIU

In conformitate cu dispoziţiile art. 36 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă compus din Răzvan Burleanu – Preşedinte FRF, Gino Iorgulescu – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian Goga -Vicepreşedinte FRF: – Aprobă modificarea alin. 1 al art. 19bis din ROAF astfel:
Pentru competiţiile organizate de LPF, cluburile participante vor prezenta lista cuprinzând lotul celor 25 de jucători (denumită în continuare „Lista A”) ce va fi compusă din următoarele categorii de fotbalişti profesionişti:
a) un număr minim de 6 jucători formaţi la nivel naţional
b) un număr minim de 2 jucători formaţi la nivelul clubului;
c) un număr maxim de 4 jucători non-UE, cu respectarea următoarelor condiţii:
– doi jucători non-UE, cu respectarea condiţiei că fiecare jucător non-UE dintre cei doi poate fi inclus în Lista A numai dacă, în ultimele 12 luni anterioare legitimării la clubul din România, a fost convocat la echipa naţională a ţării sale de cel puţin 3 ori.
– un jucător non-UE poate fi înscris în Lista A dacă deţine naţionalitatea unei ţări participante la ultima ediţie a Cupei Mondiale de seniori.
– un jucător non-UE poate fi înscris în lista A fără nicio restricţie.
Pentru evitarea oricărui dubiu privind criteriile de mai sus, doar 3 din cei 4 jucători non-UE trebuie să îndeplinească condiţii de eligibilitate, unui jucător nu i se aplică nicio restricţie; d) cu titlu de excepţie, cluburile care, la data de 19.03.2015, aveau în derulare contracte cu un număr mai mare de 4 jucători non-UE îi vor putea înscrie pe toţi în Lista A, cu respectarea celorlalte condiţii privind numărul minim de jucători formaţi la nivel naţional şi la nivel de club. Jucătorii non-UE legitimaţi la cluburi din România la data de 19.03.2015 vor putea fi înscrişi în Lista A, chiar dacă nu îndeplinesc condiţia privind numărul minim de participări la echipa naţională şi vor beneficia în continuare de excepţiile instituite prin prezentul articol şi în situaţia în care se legitimează la alte cluburi sau îşi prelungesc prin acte adiţionale contractele existente. Dacă un jucător non-UE legitimat la un club din România la data de 19.03.2015 se legitimează la un club din străinătate, el poate reveni fără a fi necesară îndeplinirea condiţiei prevăzute de art. 19bis alin.1 lit. c), doar dacă anterior a fost legitimat cel puţin 3 ani la cluburi din România;
– Aprobă modificarea art. 19bis alin. 7 din ROAF astfel:
Pentru Campionatul Naţional „Liga a 2-a”, cluburile participante au obligaţia de a înscrie în raportul de arbitraj următoarele categorii de fotbalişti profesionişti:
a) un număr minim de 10 jucători formaţi la nivel naţional (a se vedea art. 45, alineatul 7);
b) un număr de maxim 2 jucători extracomunitari.
– Aprobă modificarea art. 45 alin.
7 lit. c din ROAF astfel:
c) Echipele din Liga a 2-a au dreptul să folosească maxim 2 jucători non-UE în acelaşi timp în teren şi sunt obligate să înscrie în raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minim 10 jucători formaţi la nivel naţional.
– Aprobă completarea art. 19bis din ROAF cu un nou alin., numerotat 11 ce va avea următorul conţinut:
Pentru sezoanele 2019 -2020, 2020 – 2021 şi 2021- 2022,
cluburile participante la competiţiile organizate de LPF vor prezenta lista cuprinzând lotul celor 25 de jucători (denumită în continuare „Lista A”) ce va fi compusă din următoarele categorii de fotbalişti profesionişti: Sezonul 2019 – 2020
a) un număr minim de 8 jucători formaţi la nivel naţional
b) un număr minim de 2 jucători formaţi la nivelul clubului;
c) un număr maxim de 4 jucători non-UE cu respectarea condiţiilor de la alin. 1 lit. c de mai sus
Sezonul 2020 – 2021
a) un număr minim de 10 jucători formaţi la nivel naţional
b) un număr minim de 2 jucători formaţi la nivelul clubului;
c) un număr maxim de 4 jucători non-UE cu respectarea condiţiilor de la alin. 1 lit. c de mai sus
Sezonul 2021 – 2022
a) un număr minim de 8 jucători formaţi la nivel naţional
b) un număr minim de 4 jucători formaţi la nivelul clubului; c) un număr maxim de 4 jucători non-UE cu respectarea condiţiilor de la alin. 1 lit. c de mai sus
– Aprobă ca începând din sezonul 2019 – 2020, echipele din Liga 1 să folosească doi jucători U21 formaţi la nivel naţional, eligibili pentru echipa naţională a României ca jucători titulari şi să utilizeze efectiv, pe toată durata jocurilor un jucător U21 format la nivel naţional, eligibil pentru echipa naţională a României.
– Aprobă ca începând din sezonul 2019 – 2020, cluburile din Liga 1 să aibă obligaţia de a avea şi o echipă de juniori U16.
– Aprobă, în temeiul art. 4bis din ROAF, Contractul de asociere dintre cluburile CSM Lugoj (club participant în Liga a 3-a) şi CSS Lugoj (club cu activitate de copii şi juniori).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PUCIOASA A PIERDUT DUELUL DIN CUPĂ CU GLORIA CORNEŞTI

In conformitate cu formatul aprobat în şedinţa Comitetului de Urgenţă din 17 iulie 2018, în această etapă au intrat în competiţie cele 42 de câştigătoare ale fazei judeţene şi 26 de echipe care au evoluat în ediţia precedentă a Ligii 3, urmând a se disputa un total de 34 de […]