MODIFICĂRI LEGISLATIVE PENTRU ANGAJATORI

Ş.E.

constanta anghelLegile suferă în permanenţă modificări, pentru că de aceea sunt legi. Doamna Constanţa Anghel, director la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, ne-a informat asupra modificărilor care au intervenit asupra legii 76/2002 prin apariţia în monitorul oficial al Legii 250 din 19 iulie 2013.
„Art. 80 se modifică, în acest caz, după cum urmează:
Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat: o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă (valoarea indicatorului social de referinţă este la acest moment 500 lei), pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau al şcolilor de arte şi meserii; o sumă egală cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal; o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă pentru absolvenţii de învăţământ superior.
Angajatorii care încadrează absolvenţi în condiţiile art. 80 sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puţin 18 luni de la data încheierii”, a precizat Constanţa Anghel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ŞCOALA CURAJULUI 2013

Anul acesta, în perioada 19-25 august 2013, va avea loc tabăra „ŞCOALA CURAJULUI 2013”, acţiune aflată la a V-a ediţie. Activităţile teoretice şi practice se vor desfăşura în Munţii Bucegi şi Leaota, iar locaţia de cazare va fi la Centrul de Vacanţă „Cerbul” de pe Valea lalomiţei. „Timp de şapte […]