Modificări legislative care îi obligă pe șoferi să fie mai atenţi la biciclete și trotinete electrice

Autoritățile pregătesc un proiect de lege pentru siguranța rutieră a bicicliștilor și a celor care folosesc trotinete electrice. Astfel, șoferii vor fi obligați să păstreze o distanță mai mare atunci când depășesc vehicule pe două roți. Iar cei de pe trotinete electrice vor coborî și vor merge pe jos atunci când schimbă direcția de mers.
Un biciclist a fost sancționat pentru că nu a folosit pista pentru bicicliști și a mers pe trotuarul destinat exclusiv pietonilor. Au fost sancționați și utilizatori de trotinete care, deși aveau culoare special trasate, le ocoleau pentru a mai scurta din drum.
In multe alte zone astfel de acțiuni ale poliției nu ar fi fost posibile, pentru că nu există piste pentru cei care preferă vehiculele cu 2 roți.
De aceea se pregătesc câteva modificări legislative care îi obligă pe șoferi să fie mai atenți. În același timp cei care utilizează trotinete, mai ales cele electrice, vor putea schimbă direcția de mers numai pe jos.
„Trotinetele electrice se conduc numai în aliniament pe drumuril
împinse cu mâna.
Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere și în următoarele situații: când efectuează un viraj spre stânga sau spre dreapta și se intersectează cu un conducător de bicicletă sau trotinetă electrică care circulă pe o pistă pentru biciclete, semnalizată ca atare”.
Proiectul de lege urmează să fie gata până în toamna acestui an.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

TRAFICANŢI DE DROGURI, REȚINUȚI DE D.I.I.C.O.T. - B.T. DÂMBOVIȚA

Polițiștii de combaterea a criminalității organizate din Dâmbovița, împreună cu un procuror de la D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmboviļa, au efectuat 13 percheziții domiciliare, la o grupare infracțională, fiind indisponibilizate sute de grame de cannabis, telefoane mobile și bani. Polițiștii Serviciului de Combaterea a Criminalității Dâmbovița, împreună cu D.I.I.C.O.T. – B.T. […]