MODIFICĂRI ÎN REGULAMENTUL CLUBURILOR DE FOTBAL

Mihai ROŞOIU

În cadrul şedinţei din 29 octombrie 2019, membrii Comitetului Executiv au validat propunerea de modificare a Regulamentului naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar, ediţia 2020-2021, precum şi regulamentele privind procedurile comisiilor pentru acordarea licenţelor şi de monitorizare financiară.
Măsurile de dezvoltare a fotbalului din România aprobate tot de către Comitetul Executiv în precedentele şedinţe au fost introduse în regulament. Astfel, cluburile din Liga 1 care solicită licenţa pentru sezonul 2020-2021 trebuie:
” Să acumuleze minimum 60 de puncte în procesul anual de clasificare a academiilor de fotbal pentru copii şi juniori
” Să participe cu echipa Under 16 în competiţia dedicată acestei categorii de vârstă -Liga Elitelor
” Să participe cu echipa de junioare U15 în Campionatul Naţional de fotbal feminin U15
Neîndeplinirea unuia dintre aceste criterii conduce la refuzarea licenţei pentru participarea în Liga 1.
De asemenea, a fost menţinută valoarea pragului de abatere acceptabilă de 10 milioane de lei, care poate ajunge până la 25 de milioane de lei, în condiţiile în care diferenţa este acoperită de aporturi de capital.
Sancţiunea pentru neîndeplinirea acestui criteriu va fi interzicerea legitimării de jucători seniori până la următoarea perioadă de evaluare a situaţiei financiare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA A URCAT TREI LOCURI

Simona Halep a urcat de pe locul 6 pe locul 5, cu 4.962 puncte, în clasamentul WTA dat publicităţii luni. Lider este în continuare australianca Ash-leigh Barty, cu 6.476 de puncte. In Top 100 se mai află Sorana Cîrstea, care a urcat trei poziţii, până pe locul 76, cu 822 […]