Published On: mie, feb. 22nd, 2017

Modificări în Programa Şcolară – dispare Limba latină

nichiduta.ro

Noua programă şcolară pentru gimnaziu pusă în dezbatere de Ministerul Educaţiei conţine o serie modificări la nivelul orelor pe care le au copiii din clasele I-VIII. Aceştia vor avea mai puţine ore de Limba Română şi de Sport, în timp ce Limba Latină urmează să dispară definitiv din programul clasei a
VIII-a.
Ministerul Educaţiei a lansat de câteva zile în dezbatere publică noua programă şcolară pentru gimnaziu. Pe lângă faptul că elevii vor sta cu 2 ore în plus la şcoală, apar şi modificări la nivelul materiilor studiate.
Cea mai importantă dintre schimbări priveşte Limba Latină. Aceasta ar urma să dispară din programul claselor a VIII-a. Ea este transferată la nivelul clasei a VII-a, sub denumirea „Elemente de limba latină şi cultură romanică”.
Limba Română urmează şi ea să sufere o pierdere. În loc de 6 ore săptămânal se vor face doar 5 ore săptămânal. Şi Sport se va face mai puţin cu o oră. Dacă în prezent la clasele V-VIII se pot face 2-3 ore de Sport, în noua programă rămân doar 2 ore, fie la toate clasele, fie doar la unele dintre ele.
Procesul de consultare se adresează cadrelor didactice, inspectorilor şcolari şi altor categorii de specialişti care ar putea oferi un feedback relevant cu privire la proiectele de programe şcolare pentru clasele V-VIII. Consultarea a avut loc în perioada 27 ian-uarie-13 februarie 2017.
Calendarul dezvoltării curriculare se prezintă astfel: în perioada 13-16 februarie datele colectate în procesul de consultare vor fi prelucrate şi transmise către grupurile de lucru. Între 16-22 februarie va avea loc integrarea propunerilor şi transmiterea către ISE a proiectelor finale de programe şcolare, iar în intervalul 23-28 februarie va avea loc verificarea finală a programelor.
Între 28 februarie şi 1 martie va fi semnat şi transmis către Monitorul Oficial ordinul de ministru care va aproba noile programe şcolare pentru ciclul gimnazial.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro