Modificări aduse schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

La iniţiativa Ministerului Agriculturii, guvernul a aprobat actul normativ care modifică HG nr.1174/2014, privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.
Prin prezentul act normativ se completează lista beneficiarilor schemei de ajutor de stat ce vizează institutele/staţiunile de cerc-etare-dezvoltare, eliminân-du-se astfel situaţiile discriminatorii privitoare la institutele care au ca obiect de activitate testarea şi înregistrarea soiurilor la accesarea schemei de ajutor, începând cu anul 2020.
De asemenea, va creşte suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2019, de la 580.000.000 lei la 595.606.000 lei. Aceste modificări vizează includerea institutelor care au ca obiect de activitate testarea şi înregistrarea soiurilor în categoria beneficiarilor schemei de ajutor de stat prin reducerea accizei la motorina utilizată şi completarea resurselor financiare necesare pentru plata ajutorului de stat aferent perioadei aprilie-iunie 2019.
Impactul financiar este de 15.606.000 lei şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CSM TÂRGOVIŞTE TRECE LA PAS DE AGRONOMIA CS Municipal Târgovişte - CS Agronomia Bucureşti 73-47 (22 : 13, 25 : 11, 6 : 11, 20 : 12)

Echipa de baschet a Clubului Sportiv Municipal Târgovişte a început noul sezon cu un succes obţinut în faţa nou- promovatei, CS Agronomia Bucureşti. Ca un făcut, şi jucătoarele lui Cătălin Tănase au avut parte de un prim meci în noul sezon asemănător cu cel al echipei de volei, respectiv cu […]