Published On: vin, feb. 15th, 2019

MOBILIZARE PENTRU PROTEJAREA DREPTURILOR DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

nichiduta.ro

Timp de o săptămână (4-10 februarie 2019), în toate judeţele ţării, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au organizat 192 de acţiuni, pentru protejarea drepturilor de autor şi combaterea contrabandei. Cu acest prilej, au fost efectuate peste 900 de controale, dintre care 598 la agenţi economici şi 272 la persoane fizice.
De asemenea, s-au constatat peste 360 de infracţiuni, dintre care 323 prevăzute de Legea nr.84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, 15 prevăzute de Legea 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, 9 infracţiuni de evaziune fiscală şi 19 infracţiuni de altă natură.
Mai mult, au fost aplicate aproape 420 de sancţiuni contravenţionale (858.445 de lei) şi s-au indisponibilizat anabolizante, aur, haine, cosmetice şi alte bunuri în valoare de peste 2.500.000 de lei. Cele mai mari valori au fost înregistrate în cazul substanţelor anabolizante – 1.000.000 de lei şi produselor textile – 949.457 de lei.
Prejudiciul recuperat în această perioadă, prin instituirea măsurilor procedurale specifice în dosarele penale existente sau nou constituite în domeniul vizat, este în valoare de 457.023 de lei.
Menţionăm că obiectivul prioritar al acţiunilor l-a constituit prevenirea, în mod eficient, a infracţionalităţii în domeniu, precum şi identificarea, documentarea, destruc-turarea şi tragerea la răspundere penală a membrilor şi beneficiarilor principalelor reţele care introduc şi comercializează pe teritoriul naţional produse piratate sau contrafăcute.
Activităţile s-au desfăşurat în cooperare cu poliţişti de la ordine publică, poliţişti de la rutieră şi de la frontieră, împreună cu specialişti din cadrul altor instituţii cu competenţe în domeniul vizat.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro