Published On: joi, iun. 28th, 2018

MITROPOLITUL NIFON LA CEREMONIILE CU OCAZIA CELOR 70 ANI DE LA ÎNFIINŢAREA CONSILIULUI MONDIAL AL BISERICILOR

nichiduta.ro

În perioada 15-21 iunie 2018, Înalt-preasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, Exarh patriarhal pentru relaţiile Patriarhiei Române cu instituţiile creştine internaţionale şi cu instituţiile europene, a participat, la Geneva, la întrunirea Comitetului Central al Consiliului Mondial al Bisericilor (C.M.B.), cu ocazia ceremoniilor legate de aniversarea a 70 ani de la înfiinţarea acestui înalt for de dialog ecumenic, transmiţând mesajul de felicitare al Patriarhului României cu acest prilej.
În timpul întâlnirii sale, Comitetul Central a evidenţiat cum, în istoria sa de 70 de ani, C.M.B. şi-a adaptat constant atenţia, răspunzând nevoilor Bisericilor sale membre şi provocărilor lumii.
Înaltpreasfinţia Sa a luat parte, duminică 17 iunie, la vizita Patriarhului Ecumenic de Constantinopol, Bartolomeu I, la ceremoniile aniversare din Catedrala Sf. Petru din Geneva. Patriarhul Ecumenic a apreciat, în discursul său, eforturile comune ale Bisericilor de a răspunde provocărilor majore ale epocii.
De asemenea, Înaltul Ierarh a participat, joi, 21 iunie 2018, la vizita Papei Francisc la Geneva, pentru a participa la celebrările aniversare, iar, în cuvântul său, a reiterat nevoia aprofundării unităţii creştine şi a intensificării misiunii în lumea contemporană, ca fundament ecumenic.
Consiliul Mondial al Bisericilor a fost înfinţat la Amsterdam, Olanda, în anul 1948, şi reuneşte 350 de biserici protestante, ortodoxe, anglicane, reprezentând peste 550 de milioane de creştini, din peste 110 de ţări.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro