MITROPOLITUL NIFON A OFICIAT SLUJBELE RELIGIOASE DIN CADRUL CEREMONIILOR FUNERARE DEDICATE MAJESTĂŢII SALE REGELUI MIHAI I AL ROMÂNIEI

Miercuri, 13 decembrie 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh Patriarhal, ca delegat al Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a condus ceremoniile funerare religioase dedicate Regelui Mihai I al României.
Acestea au debutat, în prima parte a zilei, după sosirea trupului Majestăţii Sale Defuncte, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti, cu o slujbă religioasă, oficiată de Înalt-preasfinţia Sa, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, în prezenţa membrilor Familiei Regale, a unor demnitari ai statului român şi altor oficialităţi. Apoi, Înalt-preasfinţia Sa a însoţit cortegiul funerar de la Aeroport la Sinaia, trupul Regelui fiind depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş, unde a avut loc o altă slujbă religioasă, oficiată de către Înaltpreasfinţia Sa, împreună cu Mitropolitul Iosif, după care a scris un mesaj în Cartea de condoleanţe, deschisă de Casa Regală.
Spre finalul zilei, Înaltul Ierarh a însoţit cortegiul funerar de la Sinaia, înapoi, la Bucureşti, trupul Regelui Mihai I fiind depus în Sala Tronului a Palatului Regal, unde Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit o slujbă de pomenire.
Precizăm că Înaltpreasfinţia Sa a fost însoţit, la ceremoniile funerare dedicate Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României, de către Pc. Pr. Ionuţ Ghibanu, Vicar eparhial.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Reglementări clare pentru tratarea pacienţilor cu arsuri grave

Ministrul Sănătăţii a aprobat Ordinul care prevede modul de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare pentru tratamentul pacienţilor cu arsuri grave, în cadrul programului de acţiuni prioritare (AP-ARSURI) care asigură fondurile necesare pentru cazurile de mari arşi. Ordinul a fost aprobat în urma reanalizării proiectului iniţial al ordinului de […]