Misiunile jandarmilor pentru protejarea populaţiei continuă

Acţiunile jandarmilor pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2 au continuat şi în perioada 09-15 noiembrie a.c., cu verificări executate în magazine, mijloace de transport în comun, la terase, pieţe, gări, autogări şi zone aglomerate. De asemenea, continuă şi verificările privind respectarea măsurii privind circulaţia persoanelor după ora 23:00.
A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecţie individuală în judeţ, fiind aplicate 125 de sancţiuni, astfel: 28 de amenzi în valoare de 9.300 lei şi 97 de avertismente scrise.
Jandarmii au depistat 7 persoane care nu au respectat restricţiile de liberă circulaţie în intervalul
23.00-05.00, ca urmare a modificărilor şi completărilor aduse prin HG nr. 935/2020, fiind aplicate: două amenzi în valoare de 1.000 de lei şi 5 avertismente scrise.
Reamintim că este permisă circulaţia persoanelor în intervalul mai sus precizat doar pentru anumite motive, sancţiunile prevăzute de lege fiind cuprinse între 500 şi 2.500 de lei. Operatorii economici care nu respectă măsurile privind funcţionarea în condiţii de legalitate în această perioadă a teraselor pot fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 2.000 şi 10.000 de lei. Totodată, în comuna Moţăieni (satele Moţăieni şi Cucuteni), Jandarmeriei Dâmboviţa i-a revenit şi îi revine, în continuare misiunea de coor donare a forţelor de ordine (jandarmerie şi poliţie) pentru asigurarea ordinii publice şi a respectării măsurilor impuse de carantina zonală. Cu data de 16.11.2020, ora 05:00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru satele Valea Mare, Valea Caselor şi Gârleni din comuna Valea Mare, s-a instituit măsura de carantină zonală. Pentru aceasta, au fost mobilizate efective de jandarmi şi poliţişti cu misiunea de a realiza filtre la intrarea şi ieşirea din zona de carantină, de a constitui patrule auto şi pedestre în vederea menţinerii unui climat de ordine publică şi de a preveni orice incident. De asemenea, pentru o dimensionare eficientă a dispozitivelor, în sprijinul jandarmilor şi poliţiştilor dâmboviţeni participă şi efective ale Grupării de Jandarmi Mobile”Matei Basarab” Ploieşti.
Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să purtaţi masca de protecţie, să respectaţi măsurile de distanţare fizică, izolare şi carantină adoptate de autorităţi.
Acţiunile de acest gen se vor desfăşura în toate localităţile judeţului, atât independent cât şi în cooperare cu poliţişti, pompieri, resprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, până la încetarea măsurilor restrictive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ACŢIUNI PENTRU PROTEJAREA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR

Peste 750 de controale au fost efectuate şi 153 de dosare penale au fost întocmite, în ultima săptămână, în urma acţiunilor desfăşurate pentru protejarea fondului forestier, coordonate de Direcţia de Ordine Publică.În perioada 6 – 12 noiembrie 2020, poliţiştii au desfăşurat 763 de controale pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi […]