MISIUNI PENTRU PROTEJAREA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR

Peste 730 de controale au fost efectuate şi 178 de dosare penale au fost întocmite, în ultima săptămână, în cadrul acţiunilor desfăşurate pentru protejarea fondului forestier, coordonate de Direcţia de Ordine Publică.
În perioada 29 ianuarie – 4 februarie 2021, poliţiştii au desfăşurat 733 de controale pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului materialului lemnos. Au fost verificate obiective cum sunt exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare şi ocoale silvice.
Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 178 de dosare penale, fiind sunt cercetate 169 de persoane şi au fost aplicate 170 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 – Legea contravenţiilor silvice, în valoare de 289.400 de lei.
Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi aproape 800 de metri cubi de lemn, fără documente legale, în valoare de peste 228.000 de lei.
Au fost înregistrate 13 apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 3 dintre acestea confirmându-se în urma verificărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A opta tranşă de vaccin Pfizer BioNTech a sosit în ţară

Luni, 8 februarie, a sosit în România cea de a opta tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 163.800 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în […]