MISIUNE DIFICILĂ

Mihai ROŞOIU

Reprezentativa feminină de Baschet U17 a României va evolua în Grupa D din cadrul FIBA Women’s Basketball U17 World Cup 2020, tinerele tricolore urmând să evolueze în prima fază a întrecerilor mondiale care vor fi găzduite în această vară de arenele sportive din Cluj-Napoca împotriva selecţionatelor similare ale Franţei, Chinei şi Puerto Rico. Adversarele României au fost stabilite la tragerea la sorţi a grupelor FIBA Women’s Basketball U17 World Cup 2020, ceremonie care a avut loc, astăzi, în sala de conferinţe din incinta Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca. Conform anunţului forului internaţional, meciurile din cadrul întrecerilor mondiale juvenile se vor desfăşura în BTArena şi Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, în perioada 15-23 august 2020.
Pentru prima dată în istorie, România va organiza la Cluj-Napoca întrecerile FIBA Women’s Basketball U17 World Cup 2020, competiţie care va aduna la start 16 naţionale din întreaga lume, printre care şi nationala juvenilă tricoloră. Astăzi, în sala de conferinţe din incinta Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca a avut loc tragerea la sorţi a grupelor din marea competiţie mondială, cele 16 participante fiind împărţite în patru serii de câte patru echipe. Totodată, în cadrul ceremoniei de la Cluj-Napoca, oficialii forului internaţional au anunţat că FIBA U16 Women’s Asian Championship 2019, competiţie continentală care urma să se deruleze în Australia, la Canberra, în perioada 5-10 aprilie, a fost anulată din cauza epidemiei COVID-19, astfel că

FIBA a stabilit, ţinând cont de rankingul Asia/Oceania, şi numele ultimelor patru echipe care vor lua startul la întrecerile mondiale din vară: Australia, China, Japonia şi Coreea de Sud. în plus, FIBA a stabilit şi componenţa celor patru urne pentru tragerea la sorţ i, astfel:

 • Urna 1 – SUA, Canada, Rusia şi România
 • Urna 2 – Lituania, Spania, Franţa şi Italia
 • Urna 3 – Australia, China, Japonia şi Coreea de Sud
 • Urna 4 – Chile, Puerto Rico, Mali şi Egipt
  în prezenţa primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a unor reprezentanţi ai federaţiilor naţionale şi a unor personalităţi din lumea baschetului românesc, reprezentantul FIBA a oficiat tragerea la sorţi ajutat de preşedintele de onoare al FRB, Carmen Tocală, care este vicepreşedinte FIBA Europe şi membru în FIBA Central Board, şi de preşedintele FRB, Horia Păun, care este şi membru în Comisia de Competiţii a FIBA Europe. Iată rezultatele tragerii la sorţi:
 • Grupa A – Canada (A2); Italia (A1); Coreea de Sud (A3); Egipt (A4)
 • Grupa B – SUA (B2); Spania (B4);
  Australia (B3); Mali (B1)
 • Grupa C – Rusia (C2); Lituania (C1); Japonia (C3); Chile (C4)
 • Grupa D – România (D1); Franţa (D2); China (D3); Puerto Rico (D4)
  De menţionat faptul că selecţionata SUA a câştigat patru din cele cinci ediţii ale FIBA Women’s Basketball U17 World Cup (2010, 2012, 2014, 2018), iar Australia a cucerit laurii mondiali în 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

REZULTATE BUNE PENTRU BOXUL TÂRGOVIŞTEAN

Pugilistele Clubului Sportiv Târgovişte au încheiat în forţă ediţia din acest an a Cupei României la box feminin pentru cadete, junioare, tineret şi junioare. Sportivele antrenate de Gheorghe Stan au reuşit la competiţia găzduită de Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău să urce de două ori pe podiumul de premiere. […]