MISIUNE A POLIŢIŞTILOR ROMÂNI, ÎN FRANŢA

Începând de joi, 13 decembrie 2018, 20 de poliţişti români vor participa la cea de-a 15-a misiune de patrulare în Paris, Franţa. Aceştia vor acorda sprijin poliţiştilor francezi şi vor participa alături de ei la activitaţi de patrulare şi misiuni de siguranţă publică. Şeful Poliţiei Române, chestor general de poliţie Ioan Buda i-a întâmpinat pe poliţişti, le-a mulţumit pentru efortul făcut, le-a urat mult succes şi s-a arătat încrezător în faptul că aceştia vor reprezenta instituţia cu responsabilitate, demnitate şi curaj, departe de casă, pe teritoriu francez. În perioada 12 decembrie 2018 -31 ianuarie 2019, 20 de poliţişti români vor participa la activităţi de cooperare poliţinească, în calitate de specialişti suport operativ în Paris, Franţa. Scopul misiunii este acela de a acorda sprijin şi asistenţă directă autorităţilor de resort franceze în asigurarea securităţii zonelor cu afluenţă turistică sezonieră unde se pot săvârşi fapte de natură infracţională/antisocială.
Poliţiştii români vor participa alături de poliţiştii francezi la activităţi de patrulare şi misiuni de siguranţă publică, în uniformă, în diferite zone ale capitalei Franţei, pentru prevenirea infracţionalităţii stradale şi a faptelor antisociale. De asemenea, vor sprijini verificările efectuate de serviciile de poliţie franceze în stabilirea identităţii persoanelor implicate în comiterea de fapte de natură infracţională, depistate cu ocazia desfăşurării activităţilor de patrulare.
Poliţiştii care participă la misiuni au experienţă în structurile operative ale Poliţiei Române şi au parcurs un proces de selecţie care a constat în verificarea cunoştinţelor teoretice legislative şi a nivelului de cunoaştere a limbii ţării în care vor desfăşura misiunea.
Acţiunile se desfăşoară la solicitarea partenerilor din Franţa, ca urmare a bunei cooperări poliţieneşti, precum şi a Aranjamentului administrativ dintre Ministerul Afacerilor Interne din România şi Ministrul de Interne din Republica Franceză privind consolidarea cooperării poliţieneşti operative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

OPC, CU OCHII PE INSTITUŢIILE BANCARE

La data de 29.11.2018 ANPC, a sancţionat contravenţional un operator economic instituţie financiar-bancară cu amendă în valoare de 30.000 lei, pentru afectarea intereselor economice ale consumatorilor, conform O.G. 21/1992(r2) şi au fost aplicate următoarele măsuri complementare: I. Pentru perioada executării silite, până în prezent, recalcularea dobânzilor penalizatoare, în conformitate cu […]