Mintingul de susţinere a familiei tradiţionale se amână până în toamnă

Deputatul PSD de Dâmboviţa, Claudia Gilia, a anunţat că mitingul de susţinere a familiei tradiţionale se amână până în toamnă, timp în care Legea referendumului va fi examinată şi reexaminată. Parlamentarul PSD susţine că preşedintele nu împărtăşeşte şi nu susţine modificarea Constituţiei.
„Acest miting a fost amânat din cauza faptului că încă nu avem o lege a referendumului, aşa cum bine ştiţi preşedintele României nu a promulgat această lege, din contră, după ce a trimis- o la reexaminare, acesta fiind de altfel un drept constituţional pe care îl are, a anunţat zilele trecute că va trimite această lege spre verificare la Curtea Constituţională astfel că procesul se va prelungi în măsura în care Curtea Constituţională va decide ca anumite dispoziţii din lege vor fi declarate neconstituţionale, iar procedura legislativă se reia… Deci va exista o prelungire a ceea ce înseamnă realizarea unei forme finale a Legii referendumului.
De altfel, ştim cu toţii că preşedintele României nu susţine sub nicio formă această modificare constituţională şi uzitează de orice mijloc constituţional pentru a prelungi acest proces legislativ care cu siguranţă la un moment dat îşi va găsi finalitatea. (…) Atunci când Partidul Social Democrat şi-a propus anumite lucruri, le-a realizat… Nu este uşor să aduci la un miting un număr atât de mare de oameni, dar cred că vom reuşi să convingem un număr cât mai mare de oameni de necesitatea nu numai de a participa la acest miting, care reprezintă până la urmă o exprimare colectivă a unor convingeri ale cetăţenilor, ci cred că cel mai important este ca cetăţenii să se prezinte la referendum, pentru că referendum-ul este cel care va avea consecinţe, va avea efecte juridice”, a declarat deputatul PSD de Dâmboviţa, Claudia Gilia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

O nouă întâlnire de lucru destinată reprezentanţilor Municipiilor reşedinţă de judeţ

Acest eveniment a avut ca scop urgentarea pregătirii şi depunerii cererilor de finanţare în cadrul Axei prioritare 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” a Programului Operaţional Regional 2014 – 2020. În deschiderea evenimentului, directorul Agenţiei, dr ing. Liviu Muşat, a oferit reprezentanţilor unităţilor administrativ-teritoriale informaţii importante despre stadiul depunerii aplicaţiilor la […]